Wpis z mikrobloga

@Pawcio_cukierek: Ja to póki co głównie widzę podważanie jakiegokolwiek sensu pojęcia przestępstwa na tle narodościowym. A potem:

Srebnica? W mojej wiosce też kiedyś chłop chłopa zajeb*ł i nikt nie mówił o przestępstwie na tle etnicznym.
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: coś ty, to nie wystarczy, przecież Ukrainiec mógł go sprowokować i agresor by to w nerwach powiedział a wcale nie musiał tak myśleć. Tutaj trzeba by oświadczenie u notariusza sporządzić, że atak będzie miał charakter ksenofobiczny, żeby prawaki to zaakceptowali (choć notariusz mógłby być przekupiony przez służby Tuska)
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: zeby "bujka" miala charakter narodowosciowy, musi byc motywowana uprzedzeniami.

Uderzyl za wpychanie sie w kolejke, czy za ukrainskie pochodzenie? Mam nadzieje, ze sie dowiemy

Bo wykop to juz wie, ma zero watpliwosci i domaga sie kary smierci xD
  • Odpowiedz
@Casuel

Uderzyl za wpychanie sie w kolejke, czy za ukrainskie pochodzenie? Mam nadzieje, ze sie dowiemy

A gdyby tam nie było Ukraińców tylko Polacy to też za zwrócenie uwagi by dostali łomot? Albo czy w ogóle by im się wtedy w tą kolejkę wepchneli? XD Jak kiedyś sebixy zaczepiali ludzi za wygląd to też nie mówili wprost że to np. za kolorowe włosy tylko próbowali wywołać taką sytuację w której mogliby
  • Odpowiedz
@othe2137

jak ktos Ci nadepnie na stope i go zwyzywasz od grubasow bo typ byl akurat gruby to incydent wynika z niecheci do grubasow czy z faktu nadepniecia na stope?

Czy Ty porownojesz zwyzywanie kogoś do pobicia? XD Co to za durna analogia? XD
Tak jak napisałem w komentarzu
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: wepchniecie w kolejke to byl prosty przyklad, nie wiem jak Ci to prosciej wytlumaczyc.

Jesli uderzyl za pochodzenie- to jest na tle narodowosciowym.

Jesli uderzyl z jakiegokolwiek innego powodu- to nie jest na tle narodowosciowym

Teraz rozumiesz?
  • Odpowiedz
@Casuel

wepchniecie w kolejke to byl prosty przyklad, nie wiem jak Ci to prosciej wytlumaczyc.

A ja nie wiem jak Ci prościej wytłumaczyć że chyba nigdy nie miałeś z takim mentalnym dnem doczynienia. Oni zawsze sobie znajdą usprawiedliwienie aby kogoś pobić i próbować z siebie zrobić ofiarę, bo biedni prawilni chłopcy chcieli zawsze dobrze ale złe społeczeństwo i policja ich prześladuje.
  • Odpowiedz