Aktywne Wpisy

K-S- +32
W lubelskiem ponoć jakiś nalot, trzymajcie się tam. I jakbyście chcili uciekać to jak najdalej od wielkopolski ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja wstałem i jade na pchli targ do Poznania. Domownicy mówią że mam nasrane z tymi wyjazdami, ale co tam trzeba mieć jakieś hobby a później są już wyprzedane najlepsze smaczki.
#poznan #pchlitarg
Ja wstałem i jade na pchli targ do Poznania. Domownicy mówią że mam nasrane z tymi wyjazdami, ale co tam trzeba mieć jakieś hobby a później są już wyprzedane najlepsze smaczki.
#poznan #pchlitarg
źródło: nqu7IpI
Pobierz
annlupin +16
wgl jakie muzyczki do żubra rano najlepiej
źródło: annlupin7763451
Pobierz

Piszę to po kolejnej nieprzespanej nocy, lecąc na trzecim energetyku, bo zamiast mieć wakacje, zakuwam jak porąbany do dwóch poprawek we wrześniu. Mam jeszcze 35 dni ale jadę z rodzicami na wakacje i wiem, że nie będzie tam warunków do nauki. Odsiew w tej sesji jest tak potężny, że połowa mojego roku już poleciała (głównie analiza i c++), a najgorsze jest poczucie, że robię to wszystko po nic.
Wczoraj pisałem do prowadzącego od projektów z pytaniem o materiały. Gość na co dzień konsultuje dla korpo z USA. Odpisał mi wprost, żebym się tak nie spinał z tymi poprawkami, bo cytuję: „I tak uczycie się rzeczy, które dzisiaj w dobie vibecodingu AI robi w 5 sekund."
I to mówi człowiek, który ma nas uczyć. Czaicie to? Człowiek nie ma życia, zarywa noce w środku lata, a rynek i tak jest tak potwornie zalany bezrobotnymi midami, że jako student bez doświadczenia jestem nikim. A i jeszcze te AI....
Jeżeli ktoś z was planuje od października iść na studia IT – poważnie to przemyślcie. Ja jeśli zdam ten wrzesień, to chyba tylko po to, żeby mieć papier do wycierania łez na bezrobociu.
#agh #studia #studbaza #programowanie #pracait #kryzysit #gorzkiezale #ai
źródło: dramat_studenta_
Pobierz@cristiano-ronaldo5: a było się uczyć na czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: cerealguykonongif
Pobierz@WujekDoggi: Tu są pewne uwagi:
1. Tutaj są też laborki i podobne rzeczy.
2. Bywa, że wiesz czego konkretnie masz się uczyć dopiero tuż przed sesją.
3. Już pominę, że niektórzy prowadzący
Jak robiłem inżyniera z informatyki, to na 7 semestrze było jakieś 25-30% ludzi wobec stanu na 1 semestrze. To, że wykładowcy są często p----------i to jedno. To, że nie potrafią przekazać wiedzy (bo zazwyczaj są teoretykami) to drugie. Są to ciężkie i wymagające studia, fakt. Jednak bez pracy własnej (mądrej, a nie zakuwaniem na pamięć) to ciężko będzie Ci dotrwać do końca.
Inna sprawa, że informatyka i
@1zaq2xsw3cde4r: U mnie z prawie 300 było około 50 osób z oryginalnego roku i chyba 20 spadkowiczów.
zapomniany zawód jak szewc czy introligator