Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Maksim Musk Couture. Zapach rozpoczyna się słodko i owocowo. Obecna jest nuta liczi oraz malina, a w tle przebija się lekki ziołowy akcent od rumianku. Oprócz tego daje znać o sobie zwierzęcy akord, kompozycja jest przybrudzona i dosyć ciężka. Czuć w niej piżmo, drzewne nuty oraz oud i może coś lekko ziemistego. Początek jest zdecydowanie trudny w odbiorze, ale po jakimś czasie się uspokaja. Zwierzęcy akord słabnie, wychodzi za to więcej drewna i tytoń. Owoce zanikają, ale słodycz dalej jest obecna, choć tym razem odpowiada za nią wanilia i benzoes.

Kompozycja dosyć mocno zmienia się w czasie. Początek jest owocowy, ale jednocześnie brudny i lekko ziołowy. Drydown za to, kojarzy mi się luźno z ugrzecznionym i łagodniejszym Tabac Dore. Oczywiście jest to bardzo niszowy zapach, o charakterze który jest wspólny z marką ojca Maksima, czyli Bortnikoffem. Widzę pomiędzy nimi spore podobieństwo, między innymi w tym jak wybrzmiewają niektóre nuty. Jeśli ktoś nie przepada za Bortkami, to Maksim też mu się nie spodoba i w drugą stronę, warto go przetestować jeśli lubi się tego pierwszego.

Żywotność wypada całkiem dobrze, natomiast projekcja jest raczej delikatna. Perfumy na zimniejszy sezon i według mnie tylko w plener, chyba że ktoś jest bardzo odważny. Mi się spodobały, choć eksplorują podobny motyw jak kilka innych perfum i mogą nie być aż tak zaskakujące dla osób obytych z tego typu niszą. Ocena końcowa: Nie ma mnie na tyle, żeby wystawiać ocenę niszy za ponad 20 zł/ml /10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Maksim Musk Couture. Zapach rozpoczyna się słodko i ow...

źródło: pl-p_c_92175

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf: to dość wczesny piruet Maksima, chaotyczny i oparty głównie na szafowaniu skladnikami. Jakiś czas po tym udało mu się na chwilę złapać pion i zrobić kilka fajnych rzeczy. Jednak mam wrażenie, że już mu jebnęła palma i zaczyna się komercjalizować (zresztą podobnie, jak tata) - i to wcale nie w dobrym kierunku.
  • Odpowiedz