Wpis z mikrobloga

Odnośnie tego pobicia pary ukraińskiej, to raczej nie mamy wpływu na kierunek, w którym to zmierza.
Próbowaliście kiedyś przekonać płaskoziemca do tego, że Ziemia jest kulą? Albo antyszczepa, że szczepionki zapobiegają chorobom? Albo, że sterowanie klimatem to nie jest haarp, czy jak to tam zwą. Przecież to są te same osoby! Ja próbowałem i to są tak zakute łby, że nie przegadasz im niczego. Na fb wielbią Rosję. Jakby wiedzieli gdzie maila wysłać, to by już teraz zaczęli donosić materiały istotne strategicznie do FSB. Na nasze szczęście nie są wystarczająco ogarnięci. Jeszcze do każdego zdania dodadzą "wiesz o co chodzi", a i ty i ja wiemy o co chodzi. O to, że to debile. Łykają po same kule propagandę rosyjską i nie mamy na to wpływu. Porównanie może nieintuicyjne, ale jak taki płaskoziemca widzi na tik toku filmik 20 sekund od amatora, że Ziemia jest płaska, to wiadome, że trafi to do niego lepiej niż kilkugodzinny film scifuna, że jednak nie jest. Jak teraz taki gaśniczak zobaczy FSB production na fb, że Ukraińcy to źli ludzie, to efekt jest chyba oczywisty. Nie przegadasz mu nic. Najlepsze jest, że to się stało we Wrocławiu. Miasto, które 3-4 pokolenia temu było niemieckie i właściwie wszyscy są tam napływowi. Zza Buga też. Jaki byłby to chichot losu, jak któryś patus okazałby się np w 25% Ukraińcem, a Ukrainiec miałby korzenie polskie.
#wroclaw #patusy #ukraina #wojna
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@youmimicanski: ale akurat sterowanie pogoda to legit no scam.
"Lokalne praktyki: Ponad 50 państw, w tym Chiny, USA czy Zjednoczone Emiraty Arabskie, od lat stosuje techniki wywoływania deszczu lub rozganiania chmur."
  • Odpowiedz
@glowaWDZ: napisałem klimatem. Pogodę można na krótko zmienić, to jest fakt i nie zaprzeczam. Ale nie jakieś działa haarp, które wywołają huragany w miejscu, gdzie ich nigdy nie było.
  • Odpowiedz
@youmimicanski: Mocno liznąłem tematu 9/11 i Zamachu na JFK. Niestety, ale nawet jak dajesz ludziom w twarz fakty to oni je ignorują. Albo sami do tego dojdą albo nie. Od wyjaśnień niewielu sami ludzie dają się przekonywać. To co się dzieje na polu konfliktu narodowościowego to niestety są ludzie, którzy żyją w bańce konkretnego typu informacji. Tu problemem nie jest tylko to, że nie przyjmą wyjaśnienia, ale że są atakowani
  • Odpowiedz
@youmimicanski:

ciekawy punkt widzenia

Ogólnie ludzie lubią przeglądać media, które są zgodne z ich światopoglądem. Zwolennicy teorii spiskowych lubią przeglądać newsy o charakterze sensacyjnej, a czasami i nawet elitarnej (jesteśmy wyjątkowi, bo znamy prawdę, a większość się myli). W przypadku braunistów łatwo dać się złapać, bo oni (lub ktoś kto ich nakręca) ostro spamują pod każdym newsem.
  • Odpowiedz
@youmimicanski: no niestety jak już ktoś wyłączy telewizor i włączy myślenie, to tych procesów nie da się zatrzymać, zaczyna się lambada na całego. Ostatnio widziałem jak jedna Grażyna wrzuciła posta gdzie zostawiła ze sobą statystykę dotyczącą szczepień a obok statystykę dotyczącą diagnoz autyzmu. Oczywiście równie dobrze mogłaby zostawić diagnozę autyzmu ze statystyką sprzedaży samochodów byłby taki sam efekt. Mnie się wydaje że teorie spiskowe zrzeszają ludzi którzy nie włożyli nawet
  • Odpowiedz