Aktywne Wpisy

Ewa_Jas +17
#medycznamarihuana
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
zaspanyziom +514

Z e-pętami, Bo dużo mądralińskich xd
Że w można xd ( mogą ale Tajowie xd )
Ostatnio „złapały” mnie Bagiety na paleniu elektryka xd
Akcja była na plaży w Kamali, pogoda z d--y, plaża pusta, więc sobie zapaliłem elektryka i nagle
Podbija do mnie ziomek xd
I że to jest nielegalne, skąd to mam, i nagle oznajmia mi że on jest Police Officer i że pójdę z nim na Police station i tam reszta - na początku myślałem że to jakaś beka, czy coś,ale gościu wyciągnął kajdanki, odznakę jakąś aplikację odpalił policyjną na telefonie xd
Poszliśmy na posterunek tam 5-6 typa, nagle każe mi dać paszport, torebkę, telefony, skanuje mi paszport robią zdjęcia, mnie z elektrykiem i paszportem, później jakąś kartkę każą mi trzymać z elektrykiem,odpala komputer i pokazuje mi foty innych zatrzymanych, takie same foty jak ja, elektryk paszport twarz xd mówi że sprawa idzie do sądu, sąd zadecyduje o karze, ale jest weekend i to będzie w poniedziałek… ja mówię że przyznaje się opłacę mandat, moja wina.
Oni dalej ze sąd decyduje Passport zabrany, umiejscowili mnie w jakiś pustym pokoiku, ciągle coś jęczą po tajsku, wchodzi jakiś ziomek zaczyna elektryka sprawdzać, rozkręcać, model spisywać,,czy go kupiłem czy wwiozłem, powiedziałem że kupiłem w BKK, później kazali mi pokazać dowód zakwaterowania mieszkania, pytają o bilet powrotny,no i że moja Viza będzie anulowana i grzywna duża albo dni dostanę, może z 30’-, znowu zamykają mnie pokoiku, nawet nie wiem ile czekam, nagle wbija jakiś ziomek ze „my Boss is not today, but if u want i can talk to help u xd”
Pokazuje mi jakieś rozmowy w aplikacji LINE PO tajsku i że jak zapłacę 50k to no problem no court, free, mówię 25kXD on coś pojeczal i zamknęli mnie znowu w pokoiku, po jakimś czasie przychodzi drugi z kopią paszportu, „raportem” zdjęciem moim i paszportem i mówi : you pay fine - no case, no immigrstion, Viza ok, no deport xd no i pokazuje że dokumenty zniszczy i sprawy nie było, więc już mówię ok 40k xD ten znowu jęczy że no NEGOTIATION - więc już mówię ok; bo dziwna atmosfera, poszedłem jak grzeczna p---a do bankomatu i dałem się wyruchac na 50k thb xd
2 x 350 tbh
Warto zaznaczyć, że grzywna za nieprawidłowe zabezpieczenie samochodu może wynosić od 42 do 173 euro (ponad 730 zł), w zależności od konkretnej sytuacji. Ten przepis obejmuje nie tylko szyby, ale także na przykład pozostawienie kluczyków w stacyjce.
Powiedziałem żeby nie odpr, bo to dla żony na żołądek. Gość flaszkę wziął, przegoglował, kazał czekać, za kwadrans wzięli mnie do pokoiku z trzema typami w mundurach i nawijają, że jak to lek to wyjątkowo puszczą, ale za 50$, ja im na to, że mam 20$, oni ok, a potem już bardzo miło, że Laos piękny i
@jazdaniebieski2023: Tam za negatywną opinie na google maps albo bookingu możesz iść siedzieć xD
Znajomi raz zostali zatrzymani przez policje bo na skuterze wjechali gdzieś gdzie był zakaz. Zapłacili 3k thb mandatu a potem ogarneli że za to wykroczenie jest max 1k mandatu, co policjant sie napchał kasy to jego xDD z
W Tajlandii prawo jest znacznie bardziej ogólne, a kary wyższe
https://www.theguardian.com/world/2020/sep/29/american-wesley-barnes-faces-prison-thailand-bad-hotel-review