Wpis z mikrobloga

czy wy też macie coś takiego, że po samej twarzy albo spojrzeniu zdarza wam się wyczuć sympatycznego człowieka i odwrotnie?
mi oczywiście zdarzały się pomyłki w ocenach, zarówno w jedną jak i w drugą stronę, ale nierzadko było tak, że wystarczla chwilą, aby wyczuć kto jaki jest.

#pytanie #logikarozowychpaskow #psychologia
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tesknilam_: ja tak mam i zazwyczaj się sprawdza, ale też wiele osób w żyćku mi mówiło:

kwa, @zazdrosny, Ty to z mordy wyglądasz na jakiegoś mordercę, albo psychopatę, a w rzeczywistości fajny ziom (nie zbieram złom, nom) z Cb jest. ludzie się mylą i to często!!()
  • Odpowiedz
@tesknilam_: jeszcze jak.

generalnie choć czasem złudne, to jednak ufam pierwszemu wrażeniu, bo warto ufać własnej intuicji. często wystarczy krótka chwila, żeby stwierdzić czy coś ci się podoba, przykładowo obraz, czy inny utwór, więc czemu inaczej miałoby być z ludźmi.
  • Odpowiedz
czy wy też macie coś takiego, że po samej twarzy albo spojrzeniu zdarza wam się wyczuć sympatycznego człowieka i odwrotnie?

@tesknilam_: Tak, często tak to traktuję. Natomiast (chyba w odróżnieniu od ciebie) mam świadomość, że w tej grupie istnieje pewien niewielki odsetek osób które są pozornie miłe a w rzeczywistości są albo tylko patologicznymi oszustami albo (dosłownie) psychopatami. Były tu kiedyś na Wykopie (z YT) wywiady z psychopatami gdzie dość
bialy100k - >czy wy też macie coś takiego, że po samej twarzy albo spojrzeniu zdarza ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@tesknilam_: Musi to być skill ogółu społeczeństwa bo mnie np. w życiu setki razy ktoś prosił o pomoc albo wskazanie drogi pomimo, że teoretycznie mógłbym być dosyć groźny (pod 2m i ponad 100kg wagi a jak byłem młodszy to ojciec zawsze obcinał mnie "po wojskowemu") a mam kolegów gdzie praktycznie nigdy się to nie zdarzyło. Oczywiście jestem mądrym i przyjaznym człowiekiem () Na
GodEmperorWasRight - @tesknilam_: Musi to być skill ogółu społeczeństwa bo mnie np. w...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@tesknilam_: U kobiet to cecha wrodzona. Widzą chada lub bad boya z zawiasami: sympatyczny człowiek.

Ja tylko po tatuażach, kolorze i długości włosów, piercingu, butach (np. glany w środku lata) jestem w stanie rozpoznać, że ktoś się powinien leczyć.
  • Odpowiedz
U kobiet to cecha wrodzona. Widzą chada lub bad boya z zawiasami: sympatyczny człowiek.

@Wilczak: Jak bad boy z zawiasami może być sympatycznym człowiekiem, przecież to się wyklucza.

butach (np. glany w środku lata)

Co jest złego w chodzeniu w glanach latem, kiedy jest np. 18 stopni? Tak do 20 stopni bez problemu można chodzić w takich butach i nic nie grzeje.
  • Odpowiedz
@tesknilam_: ja tak mam, czuję energię innej osoby, w 90 proc mi się takie oceny potwierdzają.. np przeciętna dziewczyna/ładna dziewczyna potrafi u mnie wywołać skrajne odczucia - że jest zyebana/albo że jest ok, i efekt aureoli tutaj nie gra żadnej roli. Jak ktoś ma "obleśną energię" to często go od razu skreślam.
Odkryłem to po 30tce... mam też dużą intuicję i często to ratowało mnie za kółkiem albo jako pieszy
  • Odpowiedz
@tesknilam_: jeden kumpel to miał a reszta kompletnie nie kumała o co mi chodzi dlatego dałem sobie spokój z tłumaczeniem tego, uważam że jest to coś głębszego... czucie energii człowieka, energii emocji...
  • Odpowiedz