Wpis z mikrobloga

@Mega_Smieszek dokładnie, k---a. Wszystkie podróże w czasie wymagają znania położenia planety z dokładnością do 1m. Nie chciałbym się przenieść w próżnię kosmiczną, w samą ziemię, w drzewo, górę, albo w głębię rowu oceanicznego.
  • Odpowiedz
  • 19
@zaba34: Chyba względem środka masy wszechświata. Ale jeśli masa może zmienić się w energię i wędrować to nawet i nie to. Nie da się tego policzyć.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: To wtedy podróż nazywa sie w czasie ...I PRZESTRZENI a moja maszyna czasu cofa czas a nie teleportuje w miejsce jak w filmie "mucha" np a po za tym w terminatorze kula wycięła śmieciarkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@srul2016: kalkuluje też kształt ziemi i wszystkie obiekty? Co z utknięciem w drzewie albo w robaki? Wiesz że wydmy na pustyniach wędrują? Potrzebujesz dokładną mapę obiektów w kazdej mozliwej sekundzie. Dodatkowo efekt motyla.
  • Odpowiedz
@Zlomiarz1: weź pod uwagę to ze ziemia nieustannie przemieszcza się w przestrzeni kosmicznej w obrębie naszego układu słonecznego, nasz układ słoneczny w obrębie galaktyki a do tego Galaktyka względem innych, bo wszechświat się rozszerza xD powodzenia w obliczeniu punktu w którym chciałbyś się znaleźć 50 lat temu. No chyba że jesteś plaskoziemca to wtedy prosty temat
  • Odpowiedz
@Koronanona: modele na ruch ziemi, naszego układu słonecznego i galaktyki są fizycznie dość proste i nie było najmniejszego problemu na liczenie takich rzeczy przed erą komputerów a teraz to już w ogóle banalne. Mówisz tak bo po prostu nie masz o temacie pojęcia.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Fun fact: rośliny nasienne i owoce pojawiły się dużo po dinozaurach. Jeśli podróżnik w czasie nie zabrałby zapasów jedzenia, to poza stekiem z bontosaura nie znalazłby w późnej kredzie nic do jedzenia. A samo mięso dinozurów byłoby niezdrowe, jeśli nie trujące dla ludzi, z powodu podwyższonej zawartości metali ciężkich w kredowej glebie.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: To nie jest problem. Zaćmienie słońca przewidujemy co do sekundy i metra kwadratowego. A mapy? Wystarczy pojawić się 10km nad ziemią i zszybować w dół.
  • Odpowiedz
@Koronanona: Tak jak napisałem moja maszyna czasu działa w czasie a nie w czasie i przestrzeni eliminuje/niweluje/jest nie zauważalny efekt tego "przesunięcia" miejsca - działa jak na filmie "wehikuł czasu" a co do przemieszczania i rośnięcia wszechświata kosmosu galaktyki itd to tak też myślę że rośnie i zmienia swoje miejsce ale jak to jest nie zauważalne dla ludków na planecie ziemia to moja maszynka czasu ma rację bytu :D
  • Odpowiedz