Wpis z mikrobloga

Myślę, że wszyscy wiemy, co wydarzy się za rok. Dwie Konfederacje i dwa PiSy nagle odkryją, że „dla dobra Polski” (czytaj: dla dostępu do koryta) trzeba się zjednoczyć.

Na czele tego politycznego tworu może stanąć Bogucki, bo Kaczyński będzie potrzebował nowej twarzy. A potem dostaniemy dokładnie tą samą polityczną szopkę, jaką od lat oglądamy w USA z Trumpem. Ku uciesze wszystkich którym silna Polska jest nie na rękę.

Będzie można dalej marginalizować Polskę, osłabiać jej pozycję w UE i NATO oraz dyktować nam warunki z pozycji siły. A wyjście ze struktur spowoduje, że będziemy płacić haracze za bezpieczeństwo i gospodarczo zostaniemy osłabieni gorzej niż Wielka Brytania.
No ale czego się nie robi dla pieniędzy i władzy.

#polityka #bekazpisu #polska
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sin-: A wszystko pod patronatem Nawrockiego. Teraz to Nawrocki stał się bożkiem prawicy, popiera go cały PiS jak i Konfederacja. Ma szansę się to udać
  • Odpowiedz
@Sin-: prosta matematyka PIS+Konfa+KKP+Bezpartyjni+Harcerze i tak powstanie wielka koalicja jak małżeństwo z rozsądku przemocowej żony z typowym facetem. I to będzie bardziej niestabilna koalicja niż Tuska a może i bardziej niż z LPR i lewicową Samoobroną, Za dużo świeżaków za mało teczek ale ich wszystkich będzie trzymać w kupie koryto i snusowy ryk.
Czarnek to może przyciągać do siebie emerytów a Buc jest w o tyle lepszej sytuacji że już
  • Odpowiedz
Myślę, że wszyscy wiemy, co wydarzy się za rok. Dwie Konfederacje i dwa PiSy nagle odkryją, że „dla dobra Polski” (czytaj: dla dostępu do koryta) trzeba się zjednoczyć.

@Sin-: Bardzo dobrze, na szczęście nie zamierzam głosować na żadną z nich xD
  • Odpowiedz
@GinoR: otóż to. Jak widzę ministrĘ ktora być moze chce mi zrobić z jdg UOP i podwyższenie ryczałtu z 8,5 na 15 to zaczynam tęsknić za PiS. A głosowałem na ko…
  • Odpowiedz
gospodarczo zostaniemy osłabieni gorzej niż Wielka Brytania.

@Sin-: @GinoR @MatemXVI ta sama Wielka Brytania która od momentu wyjścia z UE zanotowała większy skumulowany wzorst PKB niż Niemcy czy Francja? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znów się zaczyna straszeniem wyjście z UE. Ehh... to wciąż batustan
  • Odpowiedz
@Sin-: Ciekawy scenariusz, ale zapomniałeś o jednym prawidle: prawica umacnia się przez podział.
Ja to widze tak: dwa pisy, trzy konfederacje, ko i razemki(jebno o próg)
  • Odpowiedz

@Sin-: i będzie to lepsze niż aktualny rząd
  • Odpowiedz
@Sin-: Za dużo świń, za mała chlewnia. Przerabialiśmy to na prawicy już za AWS, potem za "PiS Samoobrona LPR" i teraz znów tylko z Braunem, którego amerykanie za gaśnicę dobrze pamiętają. Będzie śmisznie a potem pierdzielnie.
  • Odpowiedz
@Sin-: będą kozaczyć z wyjściem z Unii dopóki ktoś naprawdę nie rzuci pomysłu referendum lub głosowania. Jak się obudzą z Euro i USD po około 5,50zl, długiem publicznym większym przez to o 100 mld, rentownością obligacji 10% i miliardami, które wyparują z giełdy to zmięknie im faja. Grzecznie zadzwonią do Finka i Schwaba, przeproszą, za głupie pomysły, a ludziom powiedzą, że jednak będą tą unię zmieniać od środka. A poza
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@bartosz-br: Ale to naszych polityków nie interesuje. To, że gospodarka zaliczy glebę też nie. Zobacz co się stało w UK. Wszyscy wiedzieli co się stanie po wyjściu z UE a i tak wyszli.
Jeśli ktoś zawiera deal z politykiem to zawiera taki deal żeby on się przestał zastanawiać nad konsekwencjami. Zazwyczaj są to takie pieniądze, że gościowi jest to wszystko jedno.
Czy ktoś został rozliczony z polityków w UK za
  • Odpowiedz
@Sin-: PiS się rozpadł, bo Ziobrowcy się kłócili z Morawieckimi, ale na pewno najbardziej szalona mieszanina w historii tego kraju będzie współpracować, żeby tu stworzyć katolicki kalifat

Kłótnie obecnej koalicji to byłby pikuś przy tym jaka wojna by się toczyła w takiej prawackiej koalicji, z resztą ja myślę, że wojną i porażką zakończy się już ich pakt senacki xd
  • Odpowiedz
@GinoR: Co mają zrobić by wygrać? Rozliczyć pisowców których ułaskawi prezydent czy robić rewolucyjne ustawy które zawetuje? Za obecnej kadencji nie ma nawet promila afer które były za pisu, mamy wszystkie staty lepsze od inflacji po bezrobocie i PKB ale PO robi wszystko by przegrać wybory.

Niestety obecny rząd za wyborców nie pójdzie do szkoły, nie da rady każdemu wyjaśniać że Niemcy z Ukrainą nas nie atakują, geje nie będą
  • Odpowiedz
@YodaMonster: wykazać się talentem politycznym i poradzić sobie w niesprzyjających warunkach. Po zawodowych politykach spodziewałbym się poszukiwania sposobów a nie założenia rąk i płakania "bo Nawrocki". Niech nas zaskoczą jakimś błyskotliwym politycznym gamechangerem. Ale przecież to tylko KO...
  • Odpowiedz