Wpis z mikrobloga

#pis #polityka #morawiecki
Szczerze tak sobie słucham publicystów, nie ukrywam głównie prawicowych ale też np. prof. Dudka i mam takie wrażenie, wszyscy przeceniają poparcie dla Morawieckiego. Typ był premierem przez prawie 2 kadencje. Wyborcy Mentzena nie zmienią poglądów i nie zagłosują na Morawieckiego, który podpisał mercosur, zielony ład, zboże z ukrainy i.t.d. Ruch Narodowy woli współpracę z "starym" pisem, z partii będących przy władzy to PSL może się do nich przykleić, żeby wejść do sejmu. Lewica Razem mogłaby się z Morawieckim świetnie dogadać, obydwie partie wydają się być prorozwojowe, socjalne i stawiają na integrację z UE (partia Morawieckiego z obrzydzeniem ale mimo wszystko za integracją), ale światopoglądowo jest między nimi przepaść nie do przejścia. Jak na moje to w kolejnych wyborach koalicja utrzyma władzę, bo ten numer im nie wyjdzie. PiS chciał jak konfederacja zbić kapitał na podziale ale to jest podejście do nowej bitwy według starej taktyki. Jedyna szansa jaką ma w tym momencie prawica to pakt bez morawieckiego i z patronatem Nawrockiego, ale to się nie uda.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lesgos1235: Mam zaskakująco dużo znajomych, którzy mówią, że na Morawieckiego mogą zagłosować, bo zawiedli się obecnym rządem, a reszta prawicy jest p----------a. Nie przeszkadza im to, że 3 lata temu głosowali za tym, żeby właśnie Morawieckiego i jego ekipę wywalić. Ludzie mają pamięć złotej rybki, ale też obecny rząd nie daje zbyt wielu powodów, żeby go popierać.
  • Odpowiedz
@JC97: Motywacja za głosowaniem na Morawieckiego może wynikać z tego, że on się właśnie od bagażu PiS chciał uwolnić. Pożyjemy, zobaczymy z kim Morawiecki zawiąże koalicje i inne sojusze. Gdyby zrzucać wszystkie nasze wybory na pamięć złotej rybki to chyba pozostałaby nam Polska Partia Przyjaciół Piwa jako jedyna opcja.
  • Odpowiedz
@Eladraan: Tylko bagaż PiS to też bagaż Morawieckiego. Tam z tej grupy 40-kilku rozłamowców jest chyba 30+ ludzi, którzy byli w rządzie PiS. Logiki nie ma, ludzie po prostu szukają czegokolwiek w tym jeziorze gówna, jakim jest polska scena polityczna. Sam jeśli odbywały się teraz wybory nie zagłosowałbym chyba na nikogo.
  • Odpowiedz
@JC97: Mocną wskazówką na plus Morawieckiego jest reakcja środowisk około PiSowkich na jego osobę (kto wie co on chciał odrzucić/buntować się wobec innych opcji politycznych). Ja sam, gdybym miał głosować to szukałbym raczej jakiejś szansy na ukrócenie deweleporskiego gówna.
  • Odpowiedz
Mam zaskakująco dużo znajomych, którzy mówią, że na Morawieckiego mogą zagłosować, bo zawiedli się obecnym rząde

@JC97: xD tia. Tzn. Ci znajomi glosowali na KO zeby nie rzadzil Morawiecki, a teraz stwierdzają, ze Morawiecki jednak najlepszy? Co za bajki xD
  • Odpowiedz
@matti-nn: Raczej nie na KO, tylko na Trzecią Drogę, ale tak. Logiki w tym za dużo nie ma, ale takie są fakty. Jak chcesz to wypieraj dalej, o tym, że koalicja musi spiąć dupę, bo prezydenta mieć nie będą mówiłem rok przed wyborami, widziałem wtedy podobne komentarze ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Jak chcesz to wypieraj dalej,

@JC97: no to masz znajomych z bardzo niskim IQ no sory, logiczna konsekwencja po zawodzie na morawieckim i holowni oraz tusku byloby glosowanie na kogos innego a nie powrot do morawieckiego xD tak absurdalne, ze szkoda gadac. Nie mowiac juz o braku jakiegokolwiek kregoslupa. Jednak nie watpie ze sa takie jednostki w tym spoleczenstwie geniuszow.
  • Odpowiedz
@matti-nn: To są ludzie, którzy polityką interesują się wtedy kiedy Insta/FB/Tiktok podrzuci im slop, żeby się w-------i. Ty myślisz, że jakbym im powiedział „afera rars”, „fundusz sprawiedliwości”, czy cokolwiek tego typu to by w ogóle skojarzyli? XD Oczywiście, że nie. W 2023 j----i PiS, bo wszyscy j----i i takimi rolkami byli karmieni, nawet nie wiedzą za co. Teraz tak samo jebią Tuska i koalicję. Takich ludzi jest dużo, wystarczająco, żeby
  • Odpowiedz
Tam z tej grupy 40-kilku rozłamowców jest chyba 30+ ludzi, którzy byli w rządzie PiS.

@JC97: Czyli twarze i frontowcy Pisu, gdzie w pisie zostają krzykacze, szury czy gówniany midas. To taki trochę 2 Smoleńsk, gdzie w jednej chwili tracą tą cześć, która miała szanse budzić pozytywne odczucia u ludzi

Albo to manewr Nowoczesna 2.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz