Wpis z mikrobloga

#nearnoti
Jestem po pierwszych testach terenowych. Przez zbyt zachłanną oszczędność baterii, zauważyłem zbyt duże opóźnienia w powiadomieniach.

1. Zamiast zadanych 20 m po opuszczeniu domu, zdążyłem się oddalić lekko na 50 m, zanim NearNoti przypomniał mi o zabraniu dokumentów ;).
2. Minąłem Biedronkę (ustawiłem promień 100 m) bez żadnego powiadomienia i dopiero kiedy do niej wróciłem i wszedłem, uaktywniła się lista zakupów.
3. Miałem jeszcze urząd do odwiedzenia. Ustawiłem przypomnienie o pobraniu numerka na 50 m od urzędu, ale powiadomienie przyszło dopiero po wejściu do środka. Nadal ok, ale nie o to chodziło.

Dzisiaj będę pracował nad kompromisem pomiędzy dokładnością, a zużyciem baterii. Mam już pewne pomysły.
Wrzucam obrazek z tego, jak obecnie apka wygląda. Oczywiście jest to brzydkie i docelowo będzie wyglądać zupełnie inaczej, ale funkcjonalność first, a Wy przynajmniej widzicie, że to w ogóle istnieje ;)

--- O co chodzi? ---

Buduję (głównie dla siebie) aplikację, która będzie mi precyzyjnie przypominać o czynnościach, lub listach czynności w oparciu o geofencing, czyli o to gdzie wchodzę / skąd wychodzę z dokładnością 20-1000 m (do wyboru). Oprócz lokalizacji, dodam też kryterium czasowe, ale standardowe przypominajki, w tym kalendarze, nie spełniają u mnie swojej roli.
Pod tagiem #nearnoti będę wrzucał swoje postępy i pomysły, więc jeśli kogoś to zainteresowało, może obserwować. Jestem otwarty na dyskusję.

#programowanie #aplikacjemobilne #aplikacje #android
Altar - #nearnoti
Jestem po pierwszych testach terenowych. Przez zbyt zachłanną oszcz...

źródło: 0-02-05-5730e12cfb8eea070d6d1fa0f8bf1c56aa65f315071fb7e95699bd2d72d0eddc_f37cd1412a44ba11

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@maniel: Używam Keep od początku i prawdę mówiąc, w ogóle o czymś takim nie wiedziałem. Pewnie tak to zaszyli, że nikt nie korzystał, więc wywalili, bo nikt nie korzysta ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@maniel: Cały Google. Otwierają jakiś projekt, w ogóle go nie promują, a później z hukiem zamykają. A przecież to zajebista funkcja. Ile razy miałem paczkę w samochodzie i zapomniałem ją wsadzić do Paczkomatu...
  • Odpowiedz