Aktywne Wpisy

KebabZSosemTrzepanym +312
Mietek66348 +8
#konfitura Wykop chwali osoby typu „konfitura”, reprezentując tym samym dość niską warstwę społeczną. Nie ma gdzie parkować, więc czasami ludzie są zmuszeni zaparkować na chodniku. Co mają zrobić zostawić samochód na środku ulicy? Jesteście kompletnymi ignorantami i chyba nie macie pojęcia, jak wygląda rzeczywistość

Jestem po pierwszych testach terenowych. Przez zbyt zachłanną oszczędność baterii, zauważyłem zbyt duże opóźnienia w powiadomieniach.
1. Zamiast zadanych 20 m po opuszczeniu domu, zdążyłem się oddalić lekko na 50 m, zanim NearNoti przypomniał mi o zabraniu dokumentów ;).
2. Minąłem Biedronkę (ustawiłem promień 100 m) bez żadnego powiadomienia i dopiero kiedy do niej wróciłem i wszedłem, uaktywniła się lista zakupów.
3. Miałem jeszcze urząd do odwiedzenia. Ustawiłem przypomnienie o pobraniu numerka na 50 m od urzędu, ale powiadomienie przyszło dopiero po wejściu do środka. Nadal ok, ale nie o to chodziło.
Dzisiaj będę pracował nad kompromisem pomiędzy dokładnością, a zużyciem baterii. Mam już pewne pomysły.
Wrzucam obrazek z tego, jak obecnie apka wygląda. Oczywiście jest to brzydkie i docelowo będzie wyglądać zupełnie inaczej, ale funkcjonalność first, a Wy przynajmniej widzicie, że to w ogóle istnieje ;)
--- O co chodzi? ---
Buduję (głównie dla siebie) aplikację, która będzie mi precyzyjnie przypominać o czynnościach, lub listach czynności w oparciu o geofencing, czyli o to gdzie wchodzę / skąd wychodzę z dokładnością 20-1000 m (do wyboru). Oprócz lokalizacji, dodam też kryterium czasowe, ale standardowe przypominajki, w tym kalendarze, nie spełniają u mnie swojej roli.
Pod tagiem #nearnoti będę wrzucał swoje postępy i pomysły, więc jeśli kogoś to zainteresowało, może obserwować. Jestem otwarty na dyskusję.
#programowanie #aplikacjemobilne #aplikacje #android
źródło: 0-02-05-5730e12cfb8eea070d6d1fa0f8bf1c56aa65f315071fb7e95699bd2d72d0eddc_f37cd1412a44ba11
Pobierz