Wpis z mikrobloga

W------i mnie w #pracbaza

Pracuje w mapym holdingu w dziale IT - dzial liczyl trzy osoby, teraz jest nas dwoch, ja i szef dzialu. Robimy wszystko, od 1st level az po wdrozenia, utrzymanie serwerow, automatyzacje i pisanie oprogramowania.

Szef dzialu byl tydzien na urlopie, dostal wczoraj wieczorem feedback od szefa firmy - podczas jego urlopu, kiedy jestem w biurze on nie widzi zebym pracowal. Nie mam ani jednego otwartego ticketu, ogarnalem caly backlog, poprawilem pare bledow w naszym projekcie, ogarnalem sprzety dla kilku nowych pracownikow, zajalem sie dokumentacja.

Rozumiem juz teraz, czemu kolega odszedl trzy miesiace temu. Tez mam dosyc, szef firmy wywodzi sie z marketingu, caly czas lata po biurze, robi szum i zamieszanie, czasami az nie moge skupic sie na pracy.

Szukam nowej roboty, to nie ma moje nerwy.
#it #admin #zalesie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Basti91: dlatego warto miec system ticketowy i logowac sobie wewnetrznie wszystko zeby byc w stanie pokazac na takie teksty. nic tak nie dziala na zarzut nicnierobienia jak odeslanie listy kilkuset rozwiazanych problemow. taki los pracy w dziale ktory z definicji jest cost center i go nie widac kiedy dziala dobrze. ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@chillybilly: i to jest wlasnie caly plot twist - nie mamy takiego systemu, caly dzial opiera sie na Outlooku i MS Forms. Szefowi zal jest paredziesiat € miesiecznie na system ticketowy, szkoda pieniedzy, mamy cos zrobic na narzedziach od MS bo to juz zaplacone...

... ale wydawac po pare tysiecy € na AI boty ktore sumuja dane z paru tabelek i tworza jedna tabelke to juz zloty biznes, bo to
  • Odpowiedz
dlatego warto miec system ticketowy i logowac sobie wewnetrznie

@chillybilly: Tylko ze kosztuje to duzo czasu, ciezko nawet czasami ustalic ile czasu cos zajelo.
Wprawdzie nie IT, ale automatyka i najlepiej mi sie pracowalo jak poprostu dostalem caly budzet na jeden "ticket", bo zamiast marnowac czas na wbijanie kodow itd poprostu pisalem ogolnty ticket x godziny i od razu bylo wiadomo ile maja mi zaplacic.
  • Odpowiedz