Zgadzam sie z Pajonkiem, to atak na Tajlandie. Im wiecej googluje tym wiecej mi filmow o Tajlandii wyskakuje. Mozna sie z tego śmiać ale ma to sens. Zagraniczne lobby przeplacilo rzad tajlandii zeby zaczeli wywlaszczenia i zniszczyli sobie biznes wywalajac smiecio hotele i odzyskujac 'prywatne' plaze.
@yuio: pajunk c---a wie, gdzis cos usluszal czego zreszta nie zrozumial, bo niby czym. Tera powtaza juz nieorginalna historie tylko klona przetwozonego przez zawieszony miedzy uszami orzeszek.
@yuio: kupuj nieruchomości w kraju gdzie nie masz obywatelstwa ani minimum karty pobytu stałego, do tego z rosnącą korupcją. Co może pójść nie tak? Bardzo dobrze że ścigają tych wszystkich barangów.
@Wielki_Szu_internetow: Dlatego że władze Tajlandii robią porządek z niechcianym tałatajstwem. Oczywiście wprost tego nie mogą przyznać, to nie byłoby politycznie poprawne. Chcą się pozbyć gorszego sortu "turystów" a tak naprawdę wszelkiej maści cwaniaków oraz zwykłych meneli. Zamierzają skupić się na bardziej wymagających, bogatych turystach.
@renniferlopez2: Do tego pewnie pod naciskami lokalnej społeczności ograniczają turystykę rabunkową.
Sam Pajonk i Midel pokazywali, że te wspaniałe wille były dość daleko na wzgórzu upchnięte ciasno na małej działce w sąsiedztwie innych mieszkań na wynajem. Dojazd tylko wąskimi górskimi uliczkami.
Na Bali już jest za dużo turytów i zaczyna brakować wody dlatego lokalsi protestują a rząd wprowadza
@wsciekniety_waz: Masz rację. Trochę poczytałam o tym, gdy zaczęło się robić głośno - tu jest dużo powodów, np. unikanie płacenia podatków w Tajlandii, tworzenie się zamkniętych osiedli i wypieranie z biznesów lokalsów. Do tego wzrost cen gruntów, na które nie mogą sobie teraz pozwolić Tajowie a tym samym wypieranie ich z ich własnej ziemi. Ciekawi mnie czy te zmiany choćby w małym stopniu zostaną wprowadzone w Kambodży. Część tego tałatajstwa
@renniferlopez2: W Kambodży pewnie nie będą się jeszcze spieszyć. Kraj jest mniej rozwinięty i pewnie jest za dużo szemranych interesów robionych przez ludzi u władzy, żeby z tego rezygnować. Był ostatnio ciekawy wątek na tagu o scam centers jeśli chciałabyś się coś więcej odwiedzić.
Zgadzam sie z Pajonkiem, to atak na Tajlandie. Im wiecej googluje tym wiecej mi filmow o Tajlandii wyskakuje.
Mozna sie z tego śmiać ale ma to sens. Zagraniczne lobby przeplacilo rzad tajlandii zeby zaczeli wywlaszczenia i zniszczyli sobie biznes wywalajac smiecio hotele i odzyskujac 'prywatne' plaze.
Do tego pewnie pod naciskami lokalnej społeczności ograniczają turystykę rabunkową.
Sam Pajonk i Midel pokazywali, że te wspaniałe wille były dość daleko na wzgórzu upchnięte ciasno na małej działce w sąsiedztwie innych mieszkań na wynajem. Dojazd tylko wąskimi górskimi uliczkami.
Na Bali już jest za dużo turytów i zaczyna brakować wody dlatego lokalsi protestują a rząd wprowadza
Ciekawi mnie czy te zmiany choćby w małym stopniu zostaną wprowadzone w Kambodży. Część tego tałatajstwa
W Kambodży pewnie nie będą się jeszcze spieszyć. Kraj jest mniej rozwinięty i pewnie jest za dużo szemranych interesów robionych przez ludzi u władzy, żeby z tego rezygnować. Był ostatnio ciekawy wątek na tagu o scam centers jeśli chciałabyś się coś więcej odwiedzić.
https://wykop.pl/wpis/86994311/raportzpanstwasrodka-w-nocy-ogladalem-rozne-losowe
https://youtu.be/iOy9VAJ3JZ8?si=MmPxhQZpt0pCanzx