Co do k---y... wchodzę sobie na stronkę kina (patrzcie na screen), chcę iść na "Odyseję", a tam co? Wersja PL to tylko napisy, a wersja dla Ukraińców ma pełny ukraiński dubbing XD Polacy obywatelami 2 kategorii we własnym kraju, masakra to jest jakaś. Ja czegoś nie rozumiem czy z polskim dubbingiem w ogóle nie ma seansów?
Polacy obywatelami 2 kategorii we własnym kraju, masakra to jest jakaś. Ja czegoś nie rozumiem czy z polskim dubbingiem w ogóle nie ma seansów?
@f9JXBEArQ2H4TKl: Ktoś zabronił Polakom nagrać dubbing? Bo obstawiam, że Ukraińcy nagrali u siebie w kraju i nasze kina korzystają.
W ogóle to akurat kwestia dubbingu/napisów/lektora jest bardzo specyficzna od kraju do kraju. Np. u nas dubbing nie cieszy się taką popularnością jak na zachodzie.
@f9JXBEArQ2H4TKl: oczywiscie, ze nie ma. Polski dystrybutor zrobil, ale na specjalny rozkaz Zelenskiego i Tuska nie będzie go w ogole w kinach w Polsce, jedynie w Berlinie.
@f9JXBEArQ2H4TKl: Nie ma większego raka niż dubbing. W Polsce przyjęło się, że robi się go tylko w filmach dla dzieci i niech już ten kompromis zostanie.
@f9JXBEArQ2H4TKl: dwuwymiarowa zarzutka, bo po pierwsze beka że chcesz oglądać to tęczowe g---o, a po drugie narzekasz na brak dubbingu dla debili xD Nieźle
#kino #film #polska #ukraina #zalesie #afera #pytanie #multikino
źródło: image
Pobierz@f9JXBEArQ2H4TKl: Ktoś zabronił Polakom nagrać dubbing? Bo obstawiam, że Ukraińcy nagrali u siebie w kraju i nasze kina korzystają.
W ogóle to akurat kwestia dubbingu/napisów/lektora jest bardzo specyficzna od kraju do kraju. Np. u nas dubbing nie cieszy się taką popularnością jak na zachodzie.
@f9JXBEArQ2H4TKl: oczywiscie, ze nie ma. Polski dystrybutor zrobil, ale na specjalny rozkaz Zelenskiego i Tuska nie będzie go w ogole w kinach w Polsce, jedynie w Berlinie.
BANDERA BANDERA. WOŁYŃ PAMIĘTAJ PAMIĘTAJ BANDERA WOŁYŃ
Nieźle