@adam-kwiatkowski783: ja nie rozumiem logiki, ludzi. Przecież w fundamentach firmy nic się nie zmieniły. Dlaczego nie dokupowałeś jak było tydzień temu po 800. Kupowanie na Fomo po sporych wzrostach zazwyczaj nie jest dobrą strategią. Oglądałem filmik , o gościa który napisał bota, który symulował inwestowanie w spółki, o których pozytywnie piszą na reddicie WSB (wallstreetbets). Wnieosek z tego eksperymenty jest taki. Kupowanie po tym ja tłum pisze i wchodzi w
@adam-kwiatkowski783: + tak btw wchodzenie w microna na tych pozimach generalnie imo nie jest złe, bo długoterminowo jest zapotrzebowanie i do 2029 raczej nie będzie zwalniało, a Capexy hyperscalarów będą dalej duże. Ale nie rozumiem dlaczego skoro widzisz potencjał w firmie znasz/znałeś ją i długoterminowo planujesz w nią inwestować, to dlaczego nie inwestowałeś jak było taniej? XD
@adam-kwiatkowski783: To od początku odpowiedz sobie na pytanie. Jeśli inwestujesz długoterminowo, zakładasz, że jakie Price Targety osiągnie Micron? Jeżeli wyższe niż aktualna cena, to dlaczego bałeś się na 800, a nie boisz się na 1000?? Przecież zakładając że widzisz microna w przeciągu paru lat na poziomie 1500, to zakup na 800, zawsze będzie lepszy od zakupu na 1000, nawet jakby po drodze miało spaść na 700. Psychologia człowieka jest powalona
@NimooZysku: ja na przykład nie kupowałem po 800 bo uważałem, że może spaść niżej, ale teraz wygląda na to, że dno zostało osiągnięte, więc ryzyko na downside jest mniejsze osobiście nie dokupuje, bo nie jest daleko od mojego entry, ale logika tu jest
chociaż teraz polecam bardziej koreańskiego sk hynixa jak ktoś ma możliwość kupna
osobiście nie dokupuje, bo nie jest daleko od mojego entry, ale logika tu jest
chociaż teraz polecam bardziej koreańskiego sk hynixa jak ktoś ma możliwość kupna