Aktywne Wpisy

chearru +13
Chcę usunąć tatuaż, który od dawna nie jest dla mnie zwykłym rysunkiem na skórze.
Ślimak został wytatuowany w czasie toksycznego związku. Dziś ten tatuaż przypomina mi o czymś, co zdecydowanie wolę zostawić za sobą.
Dlatego zdecydowałam się na jego usunięcie. Niestety okazało się, że cały proces potrwa znacznie dłużej, niż początkowo zakładałam. Co około 6 tygodni czeka mnie kolejny zabieg, a koszt jednej sesji to 400 zł. Nie wiem jeszcze dokładnie, ile zabiegów będzie
Ślimak został wytatuowany w czasie toksycznego związku. Dziś ten tatuaż przypomina mi o czymś, co zdecydowanie wolę zostawić za sobą.
Dlatego zdecydowałam się na jego usunięcie. Niestety okazało się, że cały proces potrwa znacznie dłużej, niż początkowo zakładałam. Co około 6 tygodni czeka mnie kolejny zabieg, a koszt jednej sesji to 400 zł. Nie wiem jeszcze dokładnie, ile zabiegów będzie
źródło: f7784b9d074050ea1ee96bb5a17d81a8df4a3f016ee4b28d77d2c4653fb25379
Pobierz
lubie-sernik +869
Mirki melduje, że misja o kryptonimie "Nosacz je sernik" wykonana!
Mam dla Was 407 zdjęć. Uprzedzam, że robiłem je przez szybę, pod światło i dodatkowo te małpy często były gdzieś daleko. A no i oczywiście one są mega szybkie i latają jak popieprzone. I rzadko patrzyły w moją stronę.
Ogólnie ciężka misja zrobić im zdjęcia w tym ZOO. Nie ma ich też jakoś dużo. W ogóle to spędziłem przy nich ok. 35
Mam dla Was 407 zdjęć. Uprzedzam, że robiłem je przez szybę, pod światło i dodatkowo te małpy często były gdzieś daleko. A no i oczywiście one są mega szybkie i latają jak popieprzone. I rzadko patrzyły w moją stronę.
Ogólnie ciężka misja zrobić im zdjęcia w tym ZOO. Nie ma ich też jakoś dużo. W ogóle to spędziłem przy nich ok. 35
źródło: 1
Pobierz

Bardzo popularne refinansowanie kredytu hipotecznego w ostatnim czasie dotyczyło głównie ofert z okresowo stałym oprocentowaniem. Teraz mamy mocną rywalizację na rynku kredytów ze zmienną stopą, gdzie kluczowy czynnik to marża i aktualnie może ona wynieść dla ofert refinansowanych 1.15%-1.3%, zarówno w grę wchodzi duży bank komercyjny, jak i banki spółdzielcze. Co ciekawe oferty na nowe kredyty ze zmiennym oprocentowaniem są aktualnie droższe o 0.5 p.p., z ofertami od 1.7%.
Aktualnie więc przy wiborze 3.81% mamy hipotekę z łącznym oprocentowaniem 5%. Obniżenie oprocentowania o 1 p.p. przy saldzie 500 tysięcy na 30 lat to odsetki mniejsze o 115 tysięcy złotych, rata niższa o około 320 złotych miesięcznie.
Na wykopie działam z klientami już 6 lat, w finansach trochę dłużej i to najlepsza oferta dużego banku na hipotekę do tej pory. W statystykach będzie widoczny duży wzrost akcji kredytowej i duża część z tych wniosków to nie będą nowe zakupy. Podobne przekłamanie miało miejsce pod koniec 2025.
Jeśli masz hipotekę ze zmiennym oprocentowaniem zgłoś się do mnie, sprawdź jaką masz marżę i zobacz ile możesz oszczędzić.
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-23 o 15.46.59
Pobierz