Wpis z mikrobloga

Jaka okolica dobra do zamieszkania (najem)? Rozważam przeprowadzkę do Warszawy, dotąd myślałem tylko o centralnych dzielnicach, najlepiej jak najbliżej centrum typu Żoliborz albo samo Śródmieście, ale w sumie jest rower miejski, jest metro, więc pewnie mógłbym mieszkać gdzieś dalej, ale chyba jednak centralne dzielnice: poza wymienionymi wyżej Wola, Ochota, Mokotów, ewentualnie jakieś bliskie Bielany czy coś. Kwestie dla mnie kluczowe:
- dość rozwinięta gastronomia, nie musi być równie bogata co w Śródmieściu, ale żeby jednak nie był to tylko jeden bar mleczny między blokami;
- czym taniej, tym lepiej, wiadomo;
- bezpieczeństwo, ale też mnie żuli;
- mile widziane siłownia niedaleko oraz stacja rowerów miejskich plus ścieżki rowerowe;
- dobra komunikacja do centrum, nie musi być metro;
Najlepiej podawajcie konkretnie "poddzielnice" typu Muranów czy Sady Żoliborskie. Dzięki.
#warszawa
lunaexoriens - Jaka okolica dobra do zamieszkania (najem)? Rozważam przeprowadzkę do ...

źródło: mapa-dzielnic-warszawy

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaka okolica dobra do zamieszkania (najem)?

@lunaexoriens: najbliżej od pracy. nikomu nie chciałoby się gonić 2 godziny w tę i 2 z powrotem, bo praca na Ursynowie, a mieszkanie na Białołęce
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: co to urwa jest za mapa xDDDD

bierz tam gdzie bedziesz mial dobry dojazd do pracy. Zwłaszcza jak to będzie wynajem.

Mi sie świetnie mieszkało na Dobrej (powiśle). 5 min nad Wisłę, 10 minut na nowy świat.
Barrdzo dobrze było na Ursynowie (imielin). PRL wiedział jak robić bloki bez
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: Siekierki są gitez bo masz blisko wszędzie
A tak to z blokami to polecam stegny bo i sporo zieleni i na śródmieście blisko i do metra też
Niedaleko kino i sklepy a i na spacer na sadybę zawsze można pójść
  • Odpowiedz