Wpis z mikrobloga

@okoboji: chłop zamiast wysłać wniosek elektronicznie to robi z siebie pośmiewisko, zresztą nie po raz pierwszy :D Ale wiadomo, wtedy nie mógłby zrobić fotki dla całej gawiedzi
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: wiadomo, lepiej jechać o 7 rano do urzędu, wziąć bilecik, stracić w kolejce pół dnia zamiast zrobić to 3 kliknięciami przez internet. I tutaj może cię zaskoczę, w większości przypadków, jeżeli dane z ksiąg wieczystych się zgadzają z danymi we wniosku, to decyzja jest automatyczna w ciągu kilku sekund. Jeżeli wymaga to interwencji urzędnika, to decyzja jest przeważnie w ciągu 2-3 dni. Nie trzeba jeździć po urzędach, można się
  • Odpowiedz
@pepedros: ale ja wiem jak to wygląda, meldowałam ostatnio elektronicznie dwie osoby. Zwyczajnie nie rozumiem czemu wyśmiewasz kogoś, kto lubi sobie powypelniać papierki i mieć papierki (ba, elektronicznie też możesz wnioskować o wydanie papierowego zaświadczenia o zameldowaniu). No absurd, że się tego uczepiłeś, nie miałeś czego. Nie wiem, tak cię boli, że ktoś ma więcej czasu? Daj ludziom żyć.

(Kolejna niespodzianka: wizytę w urzędzie można umówić na konkretną godzinę)
  • Odpowiedz
@pepedros: uczepiłeś się złożenia wniosku papierowo zamiast elektronicznie w swoim komentarzu ;) do tego piję. Chwalić się złożeniem elektronicznego też mógł, screena zrobić i już.

Sam człowiek jest mi totalnie obojętny, ot, jeden pajac więcej w mieście, nie on pierwszy, nie on ostatni. Ale żeby papierków się czepiać to się musiałam zapytać w czym jest z nimi problem ;)
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: Jezu Chryste dobrze wiemy, że zrobił to tylko po to żeby zrobić performance pod instagrama. Screen by takiego efektu nie zrobił. I nie, nikt nie rozumie „że ktoś sobie lubię powypełniać papierki” xD z tym lubieniem to pomijam już xd
  • Odpowiedz