Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę: A gdyby każdą osobę która hejtuje na mediach społecznościowych pomoc wojskową Ukrainie, programy zbrojeniowe Polski itd (ogólnie każdą sprawę która leży w interesie bezpieczeństwa naszego kraju), WKU CZY WOT mogłoby zapraszać na podstawie kont na Facebooku czy innych mediów społecznościowych i ich wpisów na szkolenia wojskowe?
Nie trzeba daleko szukać. Zwyczajnie takie osoby zaprosić na szkolenie do wojska by w razie ataku ruskich, takie osoby miały świadomość że mogą być pierwsze na froncie.
Wtedy każdy przed napisaniem głupiego komentarza czy publikacji debilnego posta, by się zastanowił czy warto...

Co myślicie?

#wku #wot #wojna #rosja #ukraina #wojsko #szkolenie #szkoleniewojskowe #propaganda #dezinformacja #ludzie #polska #mediaspolecznosciowe #facebook #tiktok #bezpieczenstwo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
niektórzy z nich to piąta kolumna i mogliby się poddać kacapom bez walki.

@galicjanin: mam nadzieję, że to nie znaczy, że ja normalny człowiek mam ginąć, a onuce nie?
  • Odpowiedz
WKU CZY WOT mogłoby zapraszać na podstawie kont na Facebooku czy innych mediów społecznościowych i ich wpisów na szkolenia wojskowe?

@Obalamypropagande: to by się okazało, że mamy w Polsce ze trzy miliony obywateli zlokalizowanych w jakiejś m0skwie.
  • Odpowiedz
@Obalamypropagande: zastanawiałem się czy nie stworzyć fajkowego Konta WKU i pisać do tych ludzi posty w stylu
"Dziękujemy za zgłoszenie się do Dobrowolnych Jednostek Frontowych wykorzystywanych od pierwszych dni wojny. W ciągu kilku dni odezwiemy się z przydziałem na szkolenie wojskowe pozwalające na zwiększenie szans przeżycia na froncie"

Ale stwierdziłem, że mi się nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Obalamypropagande: Ja jestem ciekawy czy widlarze potrafią namierzyć oszustów biorących niesłusznie 800+? Czy można namierzyć "łuchomdźcuf" co to jadą na wakacje do kraju w stanie wojny? Czy można się pozbyć takiej zakały żeby nam nie latali z nożami i siekierami po ulicach?
Czy tyle to nie trolle zasrane?
  • Odpowiedz
programy zbrojeniowe Polski itd (ogólnie każdą sprawę która leży w interesie bezpieczeństwa naszego kraju)

@Obalamypropagande: ok, to ja mam pytanie kto ma decydować że coś "leży w interesie bezpieczeństwa naszego kraju"? bo z tego co pamiętam, politycy każde kure..... tłumaczą dobrem społecznym, dobrem najmłodszych albo interesem bezpieczeństwa naszego kraju ¯\(ツ)/¯
wole by jednak to sędziowie wydawali wyroki i karali a nie jakiś trep z WKU.
  • Odpowiedz