Aktywne Wpisy

dominges08 +30
#samochody #auto #motoryzacja #kolizja
Siemka, miałem takie niefortunne zdarzenie wyprzedzałem rowerzystę i tak jak uczyli zawsze na kursach wrzucam kierunek w lewo, wyprzedzam włączam prawy kierunek i wracam na swój pas. Kierunkowskaz sam nie zgasł bo zbyt lekki ruch kierownicą robiłem więc musiałem to zrobić ręcznie. Kierunkowskaz w prawo po mim manewrze wyprzedzania zobaczył dziadek wyjeżdżający z podporządkowanej (miał stop) ja jechałem drogą z
Siemka, miałem takie niefortunne zdarzenie wyprzedzałem rowerzystę i tak jak uczyli zawsze na kursach wrzucam kierunek w lewo, wyprzedzam włączam prawy kierunek i wracam na swój pas. Kierunkowskaz sam nie zgasł bo zbyt lekki ruch kierownicą robiłem więc musiałem to zrobić ręcznie. Kierunkowskaz w prawo po mim manewrze wyprzedzania zobaczył dziadek wyjeżdżający z podporządkowanej (miał stop) ja jechałem drogą z
źródło: ehhhhhh
Pobierz
Deemoon +148

Najlepiej więc chyba wziąć odszkodowania, samochód i naprawić go we własnym zakresie.
Z tego co oglądałem i z tego co wysłał ubezpieczyciel w kosztorysie no to do wymiany jest zderzak tylni, klapa, lampa tylna lewa. Nie znam się dobrze na tym, ale jak na moje to dałoby się to ogarnąć dużo taniej, nie zależy mi na nowych częściach czy jakimś perfekcyjnym wyglądzie byle jeździć i żeby klapa bagażnika się otwierała.
Myślicie, że warto dzwonić po blacharzach i pytać, czy ogarną to np. za 4/5k? Części oczywiście mogą być używane z OLX, dla mnie to nie jest problem.
#motoryzacja #samochody #blacharstwo #majsterkowanie (?)
źródło: mondeo1
Pobierz@DywanTv: Myślę, że warto dzwonić i nawet podjechać. Tylko nie rzucaj kwotami po prostu zapytaj i zobacz ile ci powie, najlepiej w kilku miejscach.
jako tako zrobi ci to ktoś od spawania plastiki, klapę od bagażnika kup nowa pewnie max 500 zł za jakaś igłę w kolorze
rmto powinno być 2000 z kupnem klapy
@mkorsov: Myślę, że nawet taniej by się dało. Przecież oni często te elementy typu klapy biorą po prostu ze szrotów w Niemczech na przykład za jakieś grosze gdzie w niektórych miejscach kiedyś się nawet płaciło tam ileś euro wstępu jakby i mogłeś brać właściwie co chcesz.
Generalnie kosmetyka. Prosta i przyjemna robota, na której możesz wyjść bardzo na plus.
Brać kasę, znaleźć używany zderzak i klapę w kolorze, wymienić i zapomnieć. A jakby podczas wymiany coś nie pasowało to przywalić młotkiem xD To już samochód powoli podchodzący pod gruza więc nie ma co się pieścić. Kolor wygląda na pospolity więc nie powinno być problemu z
Pisz priv, ogarniemy xD
Jak chcesz tylko przypudrować ten syf na odpierdziel i nie zależy
Klapa bagażnika (pokrywa tylna)
Tylny zderzak (kompletny)
Lewy tylny błotnik (dolna część)
Lewa tylna
Na twoim miejscu to bym wziął swojego fachowca żeby to jeszcze raz przeliczył, bo jak połowa wyceny jest za klapę i spojler to chyba jednak więcej to wyjdzie, pytanie czy auto jest tyle warte. Podejrzewam że 12 tysięcy to