Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki która droga lepsza mając już inż z energetyki? Pytanie o studia II stopnia.

Elektrotechnika
Inżynieria środowiska -> HVAC, sanitarne itp

Czysta energetyka ma bardzo mało ofert co przyczynia się na byciu na łasce pana Janusza w korpo januszex co mi się z definicji nie podoba.

Która ścieżkę polecacie?
#energetyka #pracbaza #studbaza #elektrotechnika
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szynszyla2018: Co prawda nie wiem jak ze studiami, ale z mojego doswiadczenia to sama energetyka jest wycinkiem calosci.
Najlepiej byloby to polaczyc z elektrotechnika czy automatyka, poniewaz duzo firm potrzebuje tego typu profilu przy utrzymaniu/planowaniu.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: po elektrotechnice możesz robić uprawnienia projektowe/kierownika budowy. U mnie na roku były osoby co na pierwszym stopniu kończyły energetykę. W jakim sensie masz mało pracy w sektorze energetycznym? Przecież pod to podchodzą wszyscy Operatorzy Systemu Dystrybucyjnego czyli PGE, PSE, TAURON itd. więc nie żadne kołchozy.
  • Odpowiedz
  • 0
@mlodygustaw: już widzę jak do PGE biorą siurke z dwu letnim doświadczeniem w korpojanuszex 200 pracowników ( ͡ ͜ʖ ͡)
Ofert i faktur na pompy ciepła w firmie bez własnej siedziby 3 pracowników z czego 2 to rodzina szefa - nie chce klepać - wiem że tacy by mnie chcieli nie dzięki chyba że od razu wzięliby na projektanta to jedyne ustępstwo z mojej strony,
  • Odpowiedz