Aktywne Wpisy
Oto co osiągnęliśmy dzięki 40 lat wolności i kapitalizmu.
Było warto?
#prl #gospodarka #ekonomia #biznes #polska #kapitalizm #pytanie
Było warto?
#prl #gospodarka #ekonomia #biznes #polska #kapitalizm #pytanie
źródło: prl vs usmiechnieta polska
Pobierz
Moron +258

Mam problemy z zasypianiem.
Chłop powiedział, że może te żelki pomogą, bo z rodziny ktoś bierze i działają dobrze.
Myślę, czemu nie. Więc je kupiłam.
Pierwszego dnia wzięłam zalecaną dawkę i nawet chyba zadziałało. Zasnęłam chyba w miarę szybko - tak po ok 0,5-1h. I jeszcze miałam jakieś powalone sny, to już myślałam, że może w końcu będę się wysypiać.
Ale bardzo możliwe, że zadziałało po prostu placebo, bo drugiego dnia już tego efektu nie było. Zasnęłam po ok 4h leżenia.
Następnego dnia wzięłam podwójną zalecaną dawkę - nic to nie dało. Podobno jak się przekroczy dawkę to ma się koszmary, a ja bym chyba nawet koszmary wzięła ponad bezsenność.
Dzisiaj znowu siedzę, spałam może 2h, może krócej, bo późno zasnęłam i potem się obudziłam i nie mogłam spać. Jestem kurza stopa zmęczona, a pracować trzeba.
Nie wiem, brać tego więcej? xD
#bezsennosc #melatonina
nie zaszkodzi spróbować
XD zamiast brać jakieś suplementy niewiadomego pochodzenia to weź sobie normalnie leki nasenne. 25 mg Ketrelu tobie wystarczy.
Nie. Zwiększenie dawki melatoniny nie pomaga w zasypianiu.
Idź na jakiś spacer w ciągu dnia i zamień rodzin wieczorem telefon na książkę.
@Famine: nie mam lekarza kolegi, żeby mi przepisał.
A telefon musisz odłożyć tak czy tak. Możesz zamiast tego poczytać książkę.
Przy natłoku myśli może też pomóc spisanie przed snem
@Trampoliniusz-Pompka: Max pół godziny przed snem. A przynajmniej u mnie nie działa, jeśli wezmę wcześniej.
@Tyrande Lepiej, żebyś kupiła sobie normalne tabletki zamiast jakichś durnych żelków, ale przy poważnej bezsenności melatonina może być tak czy siak za słaba. Najlepiej byłoby się przejść do psychiatry po jakiś konkretniejszy lek. Mi Trittico zajebiście pomogło na problemy ze snem.
I tak jak pisze kolega @Bestia_z_Jellystone odłóż ten ekran, bo on świecąc pobudza mózg(podstawa podstaw jeśli chodzi o "higienę snu" - jeśli nie znasz tego pojęcia
@wrth: Dowód anegdotyczny.
@Bestia_z_Jellystone: oczywiście, że pomaga. Jak ma tam 1 mg w tych żelkach to słaby efekt daje.
Najlepiej zwykle tabletki z melatoniną, zacząć od 2 mg i tak w razie potrzeby wziąć jeszcze 2 mg.
Jak to będzie działać średnio to nawet są po 5 mg, to już dawka która powinna uśpić każdego.
Tak, dokładnie to. Nie zasypiałem po niej szybciej, ani po żadnym magnezie czy innym specyfiku. Za to po melatoninie wstać jest problem, budzik może n---------ć jak młot koło ucha i nic.