Wpis z mikrobloga

Wjeżdżamy w kolejną fazę transferu bogactwa. Jeśli jesteście ciągle zapakowani w spółki technologiczne bo chcecie być bogaci, to przynajmniej będziecie bogatsi w doświadczenie xD
Serio nie widzicie co się dzieje? Że może jeszcze kilka procent w górę polecą Microny? SpaceX pokazał kierunek.
Jesteśmy na skraju globalnego kryzysu paliwowego i chyba juz w punkcie bez odwrotu. Lepiej zarobić mniej, niż stracić.
#gielda #inwestycje
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@assninja: trochę ropy, trochę pszenicy, europejskie spółki przemysłu paliwowego, transport morski, sporo krypto, sporo BYD, no i bardzo duża płynna część w gotówce. Derisking na pełnej.
  • Odpowiedz
trochę ropy, trochę pszenicy, europejskie spółki przemysłu paliwowego, transport morski, sporo krypto, sporo BYD, no i bardzo duża płynna część w gotówce.

@Anal_Vibes: a potem

Derisking na pełnej.

@Anal_Vibes: Obyś trollował, bo to będzie r--ź niewiniątek analowym portfolio jeżeli się zacznie xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Filipterka25: a o co konkretnie Ci chodzi? Gotówkę mam, bo zaraz będę potrzebować. Krypto w stakingu (eth i link) to jeden z moich filarów emerytalnych i nie ruszam. BYD - może bujać, ale srednioterminowo dla mnie to pewniak. Spółek przemysłu paliwowego chyba nie muszę tłumaczyć?
  • Odpowiedz
Serio nie widzicie co się dzieje?

@Anal_Vibes: problem polega na tym że nie powiesz mi kiedy to się stanie. Czy jutro, czy za tydzień, czy za rok.
Wszyscy wiemy że przyjdzie krach i kryzys, ale kiedy? Ileczadu jeszcze będzie rosło przed krachem?
Wszystkie prognozy bez konkretnej daty so guzik warte
  • Odpowiedz
  • 1
@perfumowyswir: a dokąd bogaci będą przerzucać majątek w przypadku załamania gospodarki? Myślisz że młodzi trumpowie nie wiedzą co robią, ładując się w krypto? Czy że wszystko pójdzie w złoto, które jest stare, niewygodne, niepłynne i deficytowe?

@dragon_fruit: niszczenie kilku tankowców dziennie w zatoce perskiej, blokada Ormuz i Bab al-Mandab, kryzys paliwowy w Rosji i Azji (zimą być może w Europie - gaz), zmiany klimatu, kryzys państwowości w USA
  • Odpowiedz
@Anal_Vibes: bardziej mnie stary Trump interesuje, a on ma mało krypto, zarobił głównie na swoim shitcoinie, dlatego je ma. W krypto inwestują małpy i łatwo się nimi manipuluje.

Co do młodych - tak to debile, przegrywają kupe kasy mając starego największego insidera na świecie.

Co się stanie z BTC po załamaniu się gospodarki? Kibel, bo każdy będzie to wymieniać na chleb
  • Odpowiedz
  • 0
@perfumowyswir: stary trump I całe jego pokolenie zaraz kopnie w kalendarz.

Młodzi trumpowie zostaną, z kapitałem swoich starych i świeżym spojrzeniem na ekonomię.

A czy krypto będzie spuszczone w kiblu przy kryzysie, to można się zastanowić np. w kontekście rekordowej adopcji krypto w inflacyjnej Afryce.
  • Odpowiedz
Krypto w stakingu (eth i link) to jeden z moich filarów emerytalnych i nie ruszam.

@Anal_Vibes: high risk, high voltality ale spoko

BYD - może bujać, ale srednioterminowo dla mnie to pewniak.

@Anal_Vibes: Spółka z sektora dosłownie cechującego się dosyć niskim progiem wejścia
  • Odpowiedz