Wpis z mikrobloga

Pytanie do ekspertów: kropelkę i podobne mocne kleje uniwersalne sprzedają w małych, relatywnie drogich gdy używasz tego dużo, opakowaniach. Czy jest jakaś wersja "chińska", czyli wielka tuba za rozsądne pieniądze? Średnio mi idą 3 kropelki na tydzień 12-15 na miesiąc, chciałbym przyoszczędzić...

#remontujzwykopem #majsterkowanie #airbnb #sasiedzi
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kankes: mały offtop, ale mam nadzieję, że przy takim przerobie kleju cyjanoakrylowego, używasz jakichś środków ochrony indywidualnej, typu maska z filtrami + wentylatorek, albo jakiś wyciąg. Ja po kilku latach nabawiłem się uczulenia i niewielka ilość oparów daje efekt zapuchniętych oczu i zatkanego nosa. Bez wyżej wspomnianych ochronnych przydasiów już do tego kleju nie podchodzę. Słyszałem też historię o kimś, kto zmarł po nawdychaniu się tych oparów. Z troski piszę
  • Odpowiedz
@kankes: Takie rzeczy to się nie załatwia od Chińczyka, tylko od normalnych dostawców dla firm. Przecież w firmach nikt się nie p------i z kropelkami i super glue.

Hilti, Wurth i Berner to są tacy typowi dostacy praktycznie wszystkiego - śrub, klejów, zmywaczy, rozpuszczalników i nawet narzędzi, ubrań... Czego tylko przemysł potrzebuje. Kwestią jest to, że oni nie obsługują detalu, ale na Allegro da się tego znaleźć od c---a.
  • Odpowiedz