Aktywne Wpisy
AnnaKoweral +25
Siema potrzebuje rady,
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower

#gielda ile co miesiąc wrzucacie Mirki?

Za radą mireczka @loginnawykoppl postanowiłem założyć buycoffe. Jeśli uważacie, że to, co robiłem (robię?) warte jest takiego wsparcia, zapraszam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://buycoffee.to/plackojad
Niemniej jednak nie jest to obowiązkowe.
A żeby nie było, że to wpis jedynie o kasie, to podzielę się swoimi pomysłami na kolejną edycję #mirkoeuro... lub czegoś wcześniej ( ͡º ͜ʖ͡º)
1. Biforki - przed wielkimi turniejami drużyny rozgrywają mecze towarzyskie. Najciekawsze z nich są pokazywane nawet w telewizji. To dobra okazja, by "wciągnąć" do zabawy drużyny i piłkarzy, którzy w danym turnieju nie zagrają. Najlepsi typerzy biforków otrzymaliby na start właściwej zabawy dodatkowe punkty. Byłaby to też okazja do sprawdzenia "w praniu" innych pomysłów.
2. Zakłady dodatkowe o ogólnej postawie drużyn w czasie turnieju. Przed pierwszą kolejką danej grupy wrzuciłbym osobne wpisy, w których przedstawiłbym zakłady, dotyczące poszczególnych drużyn i wszystkich spotkań, jakie rozegrają w czasie całego turnieju. Biorąc pod uwagę, że EURO to dwa razy mniej spotkań niż na mundialu, to dodatkowa okazja do zgarnięcia punktów... i do kolejnych odjechanych pomysłów. ( ͡º ͜ʖ͡º)
3. Bonusy za zakłady dodatkowe. Niektóre klasyczne meczowe zakłady dodatkowe byłby objęte klauzulą, której spełnienie podwoiłoby dorobek typujących ten konkretny zakład. To dobra okazja, by do "zwykłych" zakładów dodać odrobinę szaleństwa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4. Inne zastosowania dla JOKERów albo coś dla nich alternatywnego. Spóźniłeś się mocno z typem albo chcesz go zmienić? A może sytuacja w meczu układa się dla Ciebie idealnie, lecz nie jesteś pewien ostatecznego rezultatu? Wykorzystujesz JOKERa i cieszysz się z uratowanych punktów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5. Dodatkowe klasyfikacje końcowe z bonusowymi punktami. Zauważyłem, że dla niektórych z Was ważne są nieoczywiste aspekty gry - np. same "czyste" typy (ile meczów prawidłowo się wytypowało). W następnej edycji mógłbym wprowadzić dodatkowe gratyfikacje dla graczy najlepiej stosujących konkretne style gry. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6. Szybkie zakłady dodatkowe, np. w przerwie meczu, dotyczące dalszych wydarzeń w dalszej jego części. Wymagałoby to z Waszej strony czujności i refleksu, ale stanowiłoby to dobrą formę gratyfikacji najbardziej aktywnych graczy.
7. Zmiany w typowaniu meczów fazy pucharowej - zamiast typowania równocześnie zwycięzcy i długości trwania spotkania, typowalibyście jedynie to pierwsze, z dodatkową opcją wytypowania, że dany mecz zakończyłby się po dogrywce/karnych - na zasadzie zakładu dodatkowego. Zamiast czterech opcji mielibyście jedynie trzy. Ponadto zniknęłaby możliwość, że dostajecie bonus za ryzyko za typowanie - de facto - faworytów. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co sądzicie o tych pomysłach? A może macie jakieś własne? Zapraszam do dyskusji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Treść została ukryta...
@plackojad: NAJLEPSZE
1) Przypominam, że przed Euro są baraże, można to wykorzystać ( ͡º ͜ʖ͡º). Samo typowanie tych towarzyskich spotkań nie wiem czy ma sens, bo wiadomo jak wyglądają - często to gra bardziej pod kątem posprawdzania rezerwowych i ustawień niż walka o dobry wynik ( ͡° ͜ʖ ͡°).
2) W sumie obstawianie czegoś w tym stylu byłoby
@reyley: Obawiam się, że to niewykonalne... nie każda drużyna jest tak memiczna jak tegoroczni Norwegowie! xD
@plackojad: w sumie racja, trochę za duża różnica czasowa by była
@cimlik: Brzmi nieźle. ( ͡° ͜ʖ ͡°)