Wpis z mikrobloga

Czy jestem dziwny i jako fan Battlefielda 2 i 3 nie siadła 6tka? Kupiłem teraz na letniej wyprzedaży, pograłem chwilę i zrobiłem refunda. Czułem się jakbym grał w coda :P

#battlefield6 #battlefield #gry #bf6
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pituch: Mi się gra zajebiście, a n---------m we wszystkie części poza Vietnam, BC1, Hardline i 2042. Przyznam, że na początku trochę przytłaczająca była ta gra, te pierwsze kilkadziesiąt godzin, ale to też mogło być spowodowane tym, że miałem dłuższą przerwę od sieciowych FPS. Teraz już prawie 500h nabite, 220 lvl i czekam na aktualizację, która będzie we wtorek
  • Odpowiedz
@Pituch: 2 to miała zupełnie inny feeling, 3 zresztą też na niektórych mapkach ale np ten dodatek close quarters już był mocno kontaktowy. Ale te nowe battlefieldy takie są, nawet ten w 1 wojnie wydawał się znacznie szybszy niż starsze odsłony
  • Odpowiedz
@Pituch: również grałem w prawie wszystkie Battlefieldy i dla mnie jest jako tako.

Czuć, że był robiony przez osoby niezwiązane ze starym DICE oraz że większość zawartości została wygenerowana przez AI, przez co sprawia wrażenie niedorobionego, nieprzetestowanego i powtarzalnego. Mapy są generyczne, klaustrofobiczne i źle zaprojektowane (poza najnowszą). Do tego tragiczne UI, bezczelny rubber banding w podboju i eskalacji, brak sensownego balansu klas/pojazdów oraz brak jakiegokolwiek progresu poza przepustką sezonową
  • Odpowiedz
@Pituch: Spoko, uważam podobnie. A mam przegrane w samego chyba BF2 z 10k+ godzin.

Dla mnie BF2 i BF4 topka serii. Tutaj mamy są po prostu za małe. 8vs8 i jest ciasno i do d--y.
  • Odpowiedz
@Pituch: Tez tak mialem , podchodzilo mi CoD em strasznie , ale po 10 godzinach , gdy wrocilem na 2042 to zrozumialem ze juz odrotu nie ma , a teraz tluke rowno , sezon 4 jest ok , te fale jakies dziwne , ze czasem nie wiesz co sie dzieje :)
  • Odpowiedz