Wpis z mikrobloga

#ukraina #polska #polityka #rosja #wolski #wolyn #konfederacja #bekazkonfederacji #braun #korwin #sejm #mentzen #polskieonuce
JE Jarosław Wolski krótko o przebierańcach kacapach z konfederosji, którzy wycierają sobie swoje ohydne antypolskie pyski ofiarami Rzezi Wołyńskiej.

JE Jarosław Wolski z total max RIGCZEM o histerii i wyciu konfokacapów zamiast prawdziwej pamięci o Polakach.
KwadratF1 - #ukraina #polska #polityka #rosja #wolski #wolyn #konfederacja #bekazkonf...

źródło: WOL vs kacapy z konfederosji

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
Pomnik musi przedstawiać to co upamiętnia. Nie wiem czy dało się to zrobić inaczej.

@Manah: Dobra sztuka cechuje się tym, że nie jest do bólu dosłowna. Ten pomnik to kicz i groteska. Warszawski jest znacznie lepszy, ale tu postanowiono schlebiać tanim gustom. Niestety.
  • Odpowiedz
@KwadratF1: pamiętam, że z wymienionych Braun i Bosak uczestniczyli w obchodach 70 lecia rzezi wołyńskiej w 2013. Mocno w tym temacie zawsze działali narodowcy min. Winnicki i Ruch Narodowy (ogólnie narodowcy mocno wspierali zbiórki na dokończenie filnu Wołyń). Mentzen, Zajaczkowska, Berkowicz to pokemony z talii JKM, z patriotami nigdy nie mieli nic wspólnego. W sumie jak Braun, który zawsze wydawał mi się wolnym elektronem.
  • Odpowiedz
@HrabiaTruposz: Z drugiej strony projektant od tego pomnika zrobił też pomnik zbrodni katyńskiej w New Jersey (więc btw argument a czemu o Katyniu nie robicie?!?? nie działa) i jest dużo bardziej symboliczny. Może po prostu rzeźbiarz uznał że zbrodnia jest tak brutalna że nie da się tego pokazać niż dosadnie. Może dostał takie wytyczne. Myślę że jakby serio tak wszystkim się nie podobał bo kicz to każdy by poszedł w
  • Odpowiedz