Aktywne Wpisy

shaleniska +2
#zwiazki #praca #milosc #samotnosc
Hej, nie wiem co tu robię, ale pomyślałam, że może perspektywa chłopaków pomoże mi lepiej ocenić sytuację, może mieliście podobnie albo wasz kolega, ktoś z rodziny?
Kiedy rozpoznać, że chłopak się zmieni -będzie odpowiedzialny i pracowity (tylko potrzebuje czasu), a kiedy po prostu to jego leniwy charakter i nie będzie lepiej?
Jestem z moim chłopakiem już 3,5 roku (znamy się 4) i mamy
Hej, nie wiem co tu robię, ale pomyślałam, że może perspektywa chłopaków pomoże mi lepiej ocenić sytuację, może mieliście podobnie albo wasz kolega, ktoś z rodziny?
Kiedy rozpoznać, że chłopak się zmieni -będzie odpowiedzialny i pracowity (tylko potrzebuje czasu), a kiedy po prostu to jego leniwy charakter i nie będzie lepiej?
Jestem z moim chłopakiem już 3,5 roku (znamy się 4) i mamy

WielkiNos +71
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Oczywiście pewna grupa na wykopie nie widzi możliwości innej niż mirabelka jako rosyjski troll. Informację serwisu x, że jej konto mogło być założone przez VPN, rozumieją, że na bank konto zostało założone przez VPN spoza kraju. To przecież niemożliwe, żeby ktoś miał konto na x tylko do przeglądania i użył go dopiero zdaje się w dniu z newsem o 26k/h u lekarzy.
Boty mogą wykopywać wg tematu, niezależnie od tego, kim jest jakiś użytkownik wykopu, więc ich pojawienie się nie byłoby żadnym dowodem przeciw mirabelce.
Mirabelka była za walką z rosyjską dezinformacją.
Czy każda osoba nagłaśniająca złe zachowania Ukraińców w internecie będzie z automatu uznawana za szerzącą nienawiść i ma się obawiać bana na rok? Przecież temu nie da się zrobić nagrania jak zdarzeniu w realu, a post może zostać usunięty. Czy złe treści w necie mamy tolerować, bo coś wyglądającego na ukraińską nienawiść do Polski może czasem być tylko rosyjskim podszywaniem się?
Trudne się trafiło. #moderacjacontent #cenzura #ukraina #4konserwy
źródło: 80908f203e5e764eaf8e6d179d9a5dfcacf39c890ee7dbfa79b4b68aede3595f
Pobierz@embrion: Zdrowy rozsądek podpowiada, by to ignorować. Bo wykopywanie na główną jakiegoś komentarza jakiegoś losowego typa jest zupełnie bezsensowne. Przecież na tym tagu znajdziemy ludzi o wszystkich możliwych poglądach i co to znaczy? Że wszyscy czy większość Polaków tak myśli? Nie, to znaczy, że jakiś random coś napisał i tyle. Pojedynczy
Ups na własnej skórze przekonała się że rewolucja pożera własne dzieci.
@embrion: no można, ale tak zupełnie szczerze, to mi byłoby szkoda czasu na ten ściek. Przecież takie komenatrze o każdej nacji można zobaczyć wszędzie w social mediach. I co? Będziemy zalewali policję każdym jednym gównokomentarzem? A później płakali, że nie mają czasu na nic innego?
Mam wrażenie, że w świętym oburzeniu zamierzacie walczyć z czymś, co nie wymaga większej walki, póki
źródło: images
Pobierz@krzywy_kanister: a ktoś tu
@embrion:
Ogólnie uważam, że to jest karygodne i powinien ponieść konsekwencje, ale nie jest to warte większej uwagi. I mam wątpliwość, czy warte to jest ścigania. Bo na pewno nie jest warte rozgłosu, co pisałem wyżej.
Takich komenatrzy odnośnie Ukrainców, Polaków, Żydów, katolików, PO-wców, PIS-owców, policjantów i wszystkich innych są produkowane tysiące
@embrion: Nie, gdyż napaść w swiecie prawdziwym niesie za sobą większą wagę niż głupie komenatrze w internecie.
Natomiast tak samo podchodzę do komentarzy antyukrainskich, w których Polacy życzą im śmierci. Nigdzie ich nie zgłaszam na policję, więc nie wytkniesz mi tu hipokryzji.
Choć z ręką na sercu przyznam, że bardziej mnie denerwują, bo jest ich kilkaset razy więcej. Ale moje odczucia
No tak, odnoszenie się do wymordowania 100 000 ludzi i nawoływanie do powtórzenia zbrodni to nic.
Pomińmy to milczeniem, co innego jak ktoś nakrzyczy na ukrainca, że się źle zachowuje. Wtedy wykop, media społecznościowe, radio i tv powinny płonąć z oburzenia.
Weź ty już nic lepiej nie pisz co powinniśmy w Polsce robić, kijowiaku.
Wpis, pod którym jest przypisywana rzekoma "kacapskosc" wspomnianej użytkowniczki ma +250 plusów.
Z czym ty chcesz walczyć jak tu - na wykopie, operacja informacyjna ukraińskich służb przeciwko Polsce jest prowadzona przez kilkaset botów?
Do tego @DieJoana dodała w tym