Aktywne Wpisy

Palinek +459
Na ROD pojawił się nowy regulamin: cisza, zakaz głośników i spalinowych kosiarek w weekend. Prezes przeczytał go przez megafon, po czym odpalił traktorek, żeby podjechać 80 metrów do altany. Sąsiad zgłosił hałas. Prezes wyjaśnił, że regulamin dotyczy działkowców, a on jest organem. Państwo polskie w wersji demo, 300 ogródków i pieczątka. #heheszki #rod #polska

ww00 +1
Wczoraj na imprezie pochwaliłem się kuzynowi jak mi idzie na giełdzie i chłop w mgnieniu oka założył konto na xtb.
Czy możecie mi wylistować jakieś względnie bezpieczne etefy, co po prostu sobie leżą i rosną? Ewentualnie ze spółek, jakieś dywidendowe molochy w stylu pzu, żeby sobie chłopak bił inflację i był zadowolony? Z góry dzięki!
#gielda
Czy możecie mi wylistować jakieś względnie bezpieczne etefy, co po prostu sobie leżą i rosną? Ewentualnie ze spółek, jakieś dywidendowe molochy w stylu pzu, żeby sobie chłopak bił inflację i był zadowolony? Z góry dzięki!
#gielda

źródło: 1000020802
PobierzIle mieszkań możnaby za to zbudować, albo ludzi wyleczyć... Zamiast tego idzie na jakiegoś Derreka Flinta urodzonego w Wałbrzychu ale piszącego z Kairu jakieś brednie.
Tutaj trzeba edukować społeczeństwo by weryfikowało informacje.
Obecnie każdy wpis który jest kontrowersyjny daje ludziom impuls którego nie chcą wyjaśniać. Liczy sie hasło - a reszta to tylko dodatek.
Ludzie teraz więcej informacji chcą dostawać w komentarzach niż ze sprawdzonych źródeł.
Wystarczy zmyślony komentarz, kilka polubień i już leci fala
Dla tych osob jedyna opcja jest wlasnie atak prostoty/emocji w druga strone
Nie jestem za ograniczeniem słowa ale widząc komentarze w internecie coraz bardziej uważam że powinno się karać za to
- wiek 25-65 (lub ileś)
- wykształcenie wyższe
- płacenie podatków
Świetnie nie będzie, ale trochę lepiej na pewno.
@zadowyn31: Wydaje mi się, że to już za późno na takie manewry. Są już tłumy ludzi, którzy uwierzą randomowej Teresie z Ostródy niż rządowej akcji, bo przecież rząd na pewno chce ich w------ć.
@dqdq1: W sensie, że wojsko nie głosuje?
Tak w II RP było. Do konstytucji kwietniowej, więc długo. Nie przeszkodziło być to Polsce pseudojuntą, więc nie upieram się przy tym, bo nie ma to większego znaczenia xd
@zadowyn31: Paradoksalnie w proponowanych zakazach social media dla nastolatków głównie chodzi o to a nie ochronę nastolatków.
Po prostu wszystkie konta których nie da się powiązać z dokumentami nie będą mogły spamować dezinformacją.
Na polskim twitterze mamy 20mln kont. Nikt mi nie wmówi