Wpis z mikrobloga

rosja eskaluje więc teraz może być walka na gruzowanie sobie obiektów logistycznych

Wielki kompleks logistyczny AMTEL pod Kijowem zniszczony: Rosja uderzyła w magazyn pociskiem balistycznym w nocy

Obiekt miał powierzchnię ponad 100 000 m². Zniszczeniu uległy setki tysięcy przesyłek, leki, ładunki z pomocą humanitarną oraz towary przeznaczone dla milionów ludzi.

#ukraina #rosja #wojna
robertkk - rosja eskaluje więc teraz może być walka na gruzowanie sobie obiektów logi...

źródło: hfddhghdhdfh

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@doczko123: Ukraińcy będą strzelać do pustej bramki xD

Skoro ruskim już brakuje OPL do ochrony rafinerii to tym bardziej nie będą chronić jakiś cywilnych magazynów z chińskim dziadostem. No ale skoro Rosjanie byli tak głupi żeby zacząć zabawę w niszczenie centrów logistycznych to teraz Ukraina ma prawo odwetu
  • Odpowiedz
@robertkk: zastanawiam się tylko kiedy russkies znowu zmienią karty do bingo i im Ukraińcy w zamian zaczną napier***dalac po osiedlach mieszkalnych bez cienia żenady. Bo to że w Moskwie nie runął jeszcze ani jeden blok grzebiąc setki ludzi pod gruzami to chyba tylko zasługa zachodniej dyplomacji i trzymania nerw na wodzy. Bo to że chcieliby się odwinąć za Chersoń to nie ulega wątpliwości
  • Odpowiedz
  • 2
@robertkk: jak pisałem wczoraj, że mam wątpliwości co do słuszności tego ataku na wildberries to brygada kijowska chciała mnie zlinczować. W dalszym ciągu uważam że niektóre cele w Rosji są kontrproduktywne strategicznie i będą kosztowne dla Ukrainy w dłuższej perspektywie. No, zobaczymy. Mam nadzieję, że Ukraincy wiedzą co robią.
  • Odpowiedz
  • 0
@Imagination: Wojna i polityka nie jest regulowana zasadami z podwórka. Trzeba rozumieć konsekwencje swoich decyzji. Symetria czy sprawiedliwość nie ma tutaj nic do gadania.
  • Odpowiedz
@saib75: Już przerabialiśmy niedawno czasy kiedy ruscy walili po Ukrainie a Ukraina nie oddawała. Ukraińcy marzli bo całą zimę walili im po ciepłowniach i o dziwo wcale nie uspokajało to sytuacji. To jest wojna i działają zasady z podwórka, jak nie jesteś w stanie oddać to będą Cię bić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Imagination: ja nie twierdzę, że Ukraina robi źle. Mam swoje wątpliwości, a czas pokaże. Ostatnia zima była krytyczna dla Ukrainy. Drugi raz mogą tego nie przetrwać.
  • Odpowiedz
@saib75: Jeżeli nie potrafią się bronić przed rakietami to jedyną możliwością jest odpowiedź symetryczna. Mogą albo oddawać albo nie robić nic tylko przyjmować ciosy. W pierwszym przypadku Rosji też będzie opłaciło się jakoś dogadać.
  • Odpowiedz