Wpis z mikrobloga

Mirki powiedzcie mi czy to legalne XD
Byłem w kawiarni, za ladą była polka z napojami. Stała tam butelka Kropli Beskidu, a pod nią taka mała tabliczka z ceną “6”. Mówię do sprzedawczyni, że jeszcze ta woda. Patrzę na rachunek i mi się coś nie zgadza, bo woda nabita za 9 zł. Idę do sprzedaczyni, że mi wodę policzyła. A ta ze dobrze. Mówię “ale tam jest cena 6”. Ona tam podeszła i odwróciła tą tabliczkę z ceną do góry nogami, tak że teraz tam widnieje “9” i mówi że źle było położone XDDD

Wiem, że powinna mi sprzedać za 6, ale jak teraz udowodnisz że było inaczej xd

#prawo #zakupy #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Od lat w żabkach masz ser za 4,99 PLN a przy kasie 5,99 PLN. Społem sieć gorsza bo bombonierki po 21,99 PLN na etykiecie potrafiłby przy kasie być za 28,99 PLN i odpuść sobie szkoda nerwów, a jak nie to zrób foto jako dowód, zabierz paragon i do inspekcji handlowej. Może kara będzie, ale czy ulży Ci? Może. Innej rady nie mam @tomwick55 @first @vorky
@niekceszmnie:
  • Odpowiedz
@niekceszmnie: W żabce to taka plaga wręcz, typu szczoteczka 17,99 PLN za 2 colgate, a w galerii handlowej w hebe po 10,49 PLN kiedyś za 2 na promocji było za te same colgate, a to niedziela przy kasie 22,99 PLN i niestety byłem na wyjeździe, potrzebowałem szczoteczkę do zębów, bo pastę miałem i kupiłem, ale wkurzenie niemiłosierne chwilę miałem, bo nie dość, że pierwsza cena nieznośna to jeszcze przy kasie
  • Odpowiedz