Wpis z mikrobloga

Kurla, co jest grane że juz drugi raz na laptopie ho omen 16 z Ryzenem 9 375hx i rtx 5080, mam czarny ekran gdy urichamiam laptopa i konczy sie komunikat windoesa "Zapraszamy".

Wczesniej sie pierdzieliłem z odinstalowaniem i zainstalowaniem sterownikow do grafiki zintegrowanejni Nvidii w trybie awaryjnym i teraz kurde pewnie znowu to samo misze robic.

Czemu tak sie to pieprzy?

#windows11 #it #informatyka #laptopy
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: ja nie wiem, wszyscy mają takie problemy z 11, a ja lecę na tym systemie od 4,5 roku i zero problemów xD

przez ten czas miałem dosłownie jeden BSOD, gdzie 7 mi wyrzucała przynajmniej raz w tygodniu, najbardziej niestabilny system ever jakiego używałem
  • Odpowiedz
@essos: Klasyka gatunku z Advanced Optimus / MUX Switchem w laptopach. Windows Update w tle pobrał „swoją” wersję sterownika do integry AMD i gryzie się z najnowszą paczką od Nvidii przy przechodzeniu z ekranu logowania na pulpit.Zamiast bawić się w tryby awaryjne w nieskończoność, wywal wszystko przez DDU, postaw czyste stery bez asysty Windowsa, albo... rzuć ten windowsowy cyrk i instaluj Linuxa, tam pod Protonem ten RTX 5080 i Ryzen
  • Odpowiedz