Wpis z mikrobloga

@Kaniowy666: szkoda, że zapewne nie masz skanera A3... świetny materiał do archiwizacji, a zanim to wszystko poskanują biblioteki cyfrowe to minie wiele wiele lat...
Jak dasz radę to skanuj po pół strony w A4 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To warto zaarchiwizować niezależnie od poglądów gazety.
  • Odpowiedz
@Kaniowy666: Pamiętam. Miałem dzień wolny i u sąsiada zrobiliśmy butelkę łychy, tak prawie od rana, przy robocie w ogrodzie. Wracam do domu lekko nawiany, włączam TV a tam jakiś film leci... tylko że to nie był film, to była relacja live z NY.
  • Odpowiedz
  • 3
Pamiętam ten dzień, miałem 11 lat. Wracalem ze szkoły do domu, po drodze z kolegami zapaliliśmy viceroya potem zagryźliśmy trawą żeby nie śmierdzieć i do domu na obiad 😆
  • Odpowiedz
@Kaniowy666: Jeżeli "Słowo Polskie", to Dolny Śląsk. Widzę, że nawet wydanie popołudniowe zaplanowano, co było charakterystyczne dla "Wieczoru Wrocławia". Chwilę później całą tę dolnośląską prasę szlag trafił.
  • Odpowiedz
Mam kilkaset stron gazet z lat 1936-1942. Czy jest ktoś w stanie polecić mi skaner, najlepiej jakis ręczny, którym mogę to zeskanować
  • Odpowiedz
Pamiętam. Miałem dzień wolny i u sąsiada zrobiliśmy butelkę łychy, tak prawie od rana, przy robocie w ogrodzie. Wracam do domu lekko nawiany, włączam TV a tam jakiś film leci... tylko że to nie był film, to była relacja live z NY.

@RodrigoMendoza: a ja wypalałem płyty z sąsiadem, Nero burning ROM, mieliśmy po 10-16 łat
  • Odpowiedz
  • 1
Mam kilkaset stron gazet z lat 1936-1942. Czy jest ktoś w stanie polecić mi skaner, najlepiej jakis ręczny, którym mogę to zeskanować

@Astygmatyk: Najpierw sprawdz, czy to nie wisi już zeskanowane w internecie. Dziesiątki starych gazet zostało scyfryzowane i udostępnione online.
  • Odpowiedz