Wpis z mikrobloga

@Delicjusz: temu, że jak szpital 97% wydatków wydaje na pensje dla lekarzy (którzy szantażują szpital w celu wyłudzenia kolejnych podwyżek bo lekarzy jest mało) a 3% na wszystko inne to nie jest normalna i zdrowa sytuacja
  • Odpowiedz
  • 0
@LM317K: Zgadzam się że jest to patologia, ale dlaczego akurat nie ma nagonki np. na urzędników, księży lub bankierów? Jest wiele patologicznych środowisk, dlaczego na świeczniku są teraz właśnie lekarze? Nie jest to zorganizowana akcja w ramach rady mediów narodowych, do której należy biaukow?
  • Odpowiedz
@Delicjusz: no przecież ci wszystko wytłumaczyłem, urzędnicy nie pracują na wirtualnych etatach ciągnąc pieniądze, ich czas pracy jest ewidencjonowany a lekarz przyjdzie to przyjdzie, nie musi nigdzie tego zapisywać, ile godzin wpisze tyle pieniędzy dostanie, tam jest mnóstwo patologii
  • Odpowiedz
@tulipana: w kościele po pierwsze nie masz szantażu przez pracowników, nie słyszałem o jakichś strajkach księży, państwo płaci im ale w głównej mierze są to jakieś składki zdrowotne dla klechów, wypłaty dla kapelanów i katechetów. Coś co odgórnie masz określone w wielkości kwoty i siema. Poza tym finansowanie klechów nie r---------a budżetu przeznaczonego na ratowanie obywateli, na który prowadzona jest osobna składka. Jedna pensja takiego konowała to pół roku opłacania
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamilek_1253_PL: To wszystko prawda co mówisz, w tym środowisku jest patologia. Nie chcę się spierać gdzie jest większa, ciekawi mnie że ten stan trwał od lat i było to powszechnie wiadome, a tu nagle wszyscy jak na medialny sygnał święcie oburzeni.
  • Odpowiedz
@Delicjusz: Standardowy klasyk od lat: jak w budżecie brakuje kasy albo trzeba szybko przepchnąć jakąś niepopularną ustawę tylnymi drzwiami, to odpala się w mediach protokół "zły lekarz/nauczyciel/górnik" ( ͡° 2v2) Społeczeństwo dostaje igrzyska i prostego wroga, na którego można przekierować całą złość za kolejki w NFZ, a góra ma święty spokój na najbliższe dwa tygodnie. Nic nowego pod słońcem.
  • Odpowiedz
@Delicjusz: to co kolega wyżej napisał a do tego dochodzi jeszcze fakt że ludzie wiedzieli że oni drą kasę, ale nikt się nie spodziewał że do tego stopnia. Że to takie machlojki tam się dzieją, że tak bardzo rączka rączkę myje
  • Odpowiedz