Wpis z mikrobloga

@MonsieurLaBoule: proszę pana to już nie jest te same 800 co kiedyś, przy obecnych cenach gier to powinno być co najmniej 1000. kiedyś grałam na 500 ale całe szczęście, że branża szybko się dostosowała i zmienili na 800, ale co z tego skoro dziś i tak to się robi mało i już dawno 1000dpi powinno być standardem.
  • Odpowiedz
@Roman_Polanski: kurde dużo. Nie wiem może są jakieś mocne róznice między myszkami, ale ja jak dam 1200 to juz z--------a za bardzo, a gdzie do 2000 dobić. I w strzelankach to chyba ciężko strzelać.

@ladykagami 3000!? XD może ja po prostu czegoś nie wiem, ale przecież na 3000 to ta myszka z--------a ze nie nadążysz za nią.
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: Te 2500-3000 to dla mnie norma do korzystania z kompa generalnie. Jakoś nie wyobrażam sobie korzystać z systemu czy grać na np. 800 gdzie trzeba dłonią po całym blacie jeździć, nie mówiąc o odrywaniu myszki. Jest to dla mnie mega niekomfortowe, zwłaszcza przy liczbie godzin jaką spędzam przy kompie czy to w pracy czy poza pracą. Jak jest za szybko to w samej grze ewentualnie już czułość zmniejszam w
  • Odpowiedz
@rzepa_malino_a: gram w 2k głownie w csa,lola,pobg i z precyzją nie ma problemu, kwestia przyzwyczajenia, nie mógłbym jeździć po całej podkładce żeby zmienić pozycję kursora z jednego rogu monitora na drugi xd
  • Odpowiedz
  • 0
@rzepa_malino_a dodam tylko, że możesz mieć wysokie DPI i zmniejszyć sens na pulpicie.
Jeśli chodzi o gry to będzie tam w większości przypadków "raw input", czyli taka prędkość jak na pulpicie podczas domyślnej czułości, czyli bodajże 6.
Ralphs - @rzepamalinoa dodam tylko, że możesz mieć wysokie DPI i zmniejszyć sens na p...
  • Odpowiedz