Wpis z mikrobloga

Moje życie nie ma sensu. Zostanie po mnie jedynie regał kallax z Ikea który właścicielka mieszkania wystawi na śmietnik, współczesny odpowiednik meblościanki. Nawet nie mam z kim o tym pogadać
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 113
@jest_agrest-nie_ma: zostaną po Tobie atomy zbudowane z kwarków, gluonów i c--j wie czego jeszcze które istnieją od początku wszechświata i będą istnieć do jego końca. Tak że nie martw się, na pewno coś po Tobie pozostanie i będzie trwać wiecznie
Nawet po najwspanialszych ludziach pamięć kiedyś zaginie, może trochę dłużej będziemy pamiętać się zbrodniarzy typu Hitler czy Stalin ale nie wiem czy chciałbyś być w tak zaszczytnym gronie
  • Odpowiedz
Nawet nie mam z kim o tym pogadać

@jest_agrest-nie_ma: skąd jesteś? Jak nie chcesz pisać, to daj tag #chcepogadac od razu znajda się chętni. Parę lat temu tez byłem w podobnej sytuacji, jeszcze na starym koncie i parę mirkow i mirabelek bardzo mi pomogło rozmową, za co dziękuje.
  • Odpowiedz
Moje życie nie ma sensu. Zostanie po mnie jedynie regał kallax z Ikea który właścicielka mieszkania wystawi na śmietnik, współczesny odpowiednik meblościanki. Nawet nie mam z kim o tym pogadać

@jest_agrest-nie_ma: ot współczesny feudalizm. Kiedyś chłop musiał harować na pana szlachcica, a dziś na pana landlorda.
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma: To są typowe depresyjne myśli. Jakbyś ruchał modelki i wciągł kokę to byś sobie nie stawiał takich pytań. Zrozum proszę że my sami nadajemy sens swojemu życiu(samorealizacja). Nic nie musisz po sobie zostawić. Nigdzie nie ma takiej zasady. Większość ludzi nic po sobie nie zostawia.
  • Odpowiedz
@alkoJezus:

zostaną po Tobie atomy zbudowane z kwarków, gluonów i c--j wie czego jeszcze które istnieją od początku wszechświata i będą istnieć do jego końca.

No chyba, że proton się rozpada. Wtedy po około 10^36 lat zostaną po tobie tylko niewykrywalne w dłuższej perspektywie fale rozpadu tych cząsteczek.

No chyba, że Twoje pozostałości wpadną do czarnej dziury, wtedy w wyniku promieniowania hawkinga wyparujesz w około 10^100 lat.
  • Odpowiedz