Wpis z mikrobloga

Osoby narcystyczne powinny unikać terapii grzybowej. Istotą działania alkaloidów jest czasowe "rozpuszczenie ego", co dla narcyza, który buduje swoją wartość na sztywnym, obronnym poczuciu wyższości, może być traumatycznym przeżyciem. Może to prowadzić do wzmożonej agresji lub głębokich stanów depresyjnych po ustąpieniu substancji.
#psychologia
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Tempe: Yyy albo moze pomoze zyskac empatii wiecej i nie byc az takim narcyzem? Rozpuszczenie ego ok. A co z nowymi polaczeniam neuronalnymi uaktywnianymi podczas sesji?
Personalnie sadze ze grzyby. W kontrolowanych pozytywnych sesjach. Po prostu aktywuja nam wiecej "pluszowych i dobbrych" obszarow mozgu. Czesc na zawsze. Bo leza blisko obszarow "milokolorowoksztaltowych".
W druga strone tez to dziala. "Bad trip" uaktywnia obszary lekowo-nieprzyjemno-c-----e. Tez niektore na zawsze.
Stad zreszta zapewne
  • Odpowiedz
  • 4
@Niedobry: Samo zagadnienie empatii u osób narcystycznych jest ciekawe. Narcyz ma empatię ale poznawczą, wie co czujesz etc. Ale wykorzystuje to w innym niż pomocowym celu. Grzyby a i owszem mogą pomóc narcyzowi nadgonic empatię właściwą kiedy ma wgląd i chęć do zmiany ale problem leży w tym że rzadko który Narcyz ma świadomość że Narcyzem jest:)
  • Odpowiedz
@Marek_Tempe:

Narcyz ma empatię ale poznawczą, wie co czujesz etc. Ale wykorzystuje to w innym niż pomocowym celu

Wiemy. To wykorzystanie jest zazwyczaj nieswiadome. Obronno-zyckowe. To fakt. I czesto "wiemy" ale wtedy dopiero gdy pomyslimy. Czesto tylko oceniajac sama emocje "finalna". Bez ciagu
  • Odpowiedz
@Niedobry: ktoś taki, jak Ty, zmarnował mi 15 lat życia, straciłem też dużo pieniędzy i mam długi. Miałem fizyczne objawy przemocy psychicznej: linie baeu na paznokciach, pięknie widać było moment, w którym uciekłem, jak odrastały zdrowe paznokcie. Włosy mam teraz 3x gęstsze, tylko niestety osiwiałem prawie do 100%. To o czym chcesz porozmawiać?
  • Odpowiedz
@Niedobry: dobrze, rozumiem. Jesteś wstanie nie brać tak do siebie, co napisałem? Ja przeżyłem trochę więcej niż komentarz od randoma w necie i żyję, nawet nadal staram się poznawać nowe kobiety albowiem „rużne som”

Z tym pieprzykiem mnie zaskoczyłeś - tak, ona ma wielki pieprzyk na uchu. Tak, ten „on” to moja żona, rozwód w toku
  • Odpowiedz
@konska-stulejka: Czillek. Ja tylko prosilem zartobliwiw o niestosowanie kar grupowych za bledy jednostki.
(ʘʘ)
Rozumiem ze chetnie wystrzelalbys kilka wsi z zalu.
Ale akurat kobiety stosuja p-----c psychiczna jako "basic weapon".
Tymczasem materialow w interneci prawie nie ma i nikt nie zauwaza tematu.
Czesto to nie jest tez ich wina. Tylko
  • Odpowiedz
Zgodzila sie na rozwod?

W ogole, ciesz sie ze zyjesz i nie siedzisz w wiezieniu.

Jakiś czas temu pytała się, kiedy ją pozwę. Co do drugiej części zdania, tego jeszcze nie wiem. Ma bardzo edgy reposty na tik toki - tak, zaczęła robić reposty dla mnie, wcześniej tego nie robiła. To jest jedyna droga komunikacji ze mną teraz. Połowa repostów a’la Nikolo Makjaweli, a druga połowa o…. byciu w związku z narcyzem, że
  • Odpowiedz
@konska-stulejka: Ohhh ze "smieszniejszych" rzeczy kiedys, dzien przed komunia mojej coreczki malej.
Jej babcia, a moja Matka, pokazowo rozwalila prezent, laptopa o kominek.
Bo sie nie dalem zmanipulowac, zla byla na mnie to "...dziecko tego laptopa nie zobaczy., r---------e i co wtedy zrobisz...???"

Dotarlo za chwile ze tym razem swiat to widzial. I ze to bedzie "trudne do obronienia". Tym gorzej dla
  • Odpowiedz