Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się czy w innych krajach też jest aż taka ujnia w #polityka jak w Polsce.

Mamy KO #bekazpo które jest w dużej mierze zbieraniną cwaniaków, czasami można mieć wrażenie, że bez własnych poglądów, którzy fajnie wyglądają i mają dobry background edukacyjny czego sztandarowym przykładem jest niedoszły prezydent Trzaskowski. Chłop co praktycznie żadnego projektu nigdy nie poprowadził od początku do końca (a przynajmniej nic co by się przebiło), nic nigdy nie robi źle, uśmiecha się i jakoś to będzie. Otóż nie xD. Na plus to chyba polityka zagraniczna, bo jest wrażenie silnej Europy.

Mamy bandę Kaczafiego #bekazpisu która jest bezczelna w propagandzie, że aż się rzygać chce. Są skuteczni w realizacji polityki, ale żaden rozum i żadna godność człowieka nie powstrzymuje ich przez wrzucaniem ustawodawczego kału, mierni ale wierni. Nieważne co się mówi, lud to kupi. Na plus to, że rzeczywiście potrafią wprowadzać duże zmiany, problem żeby to zawsze były dobre zmiany xD.

Mamy konfederację #bekazkonfederacji która już naprawdę nie wiem czym jest. Populizm, oderwanie od realiów. Precz z socjalizmem ale jak najbardziej zostawiamy osiemset plus i osiemnastą emeryturę xD. Mnóstwo obrzydliwych postaci i retoryki. Na plus czasami Mentzen potrafi się przeciwstawić prawackim troglodytom i obronić p--o z Trzaskowskim czy zgnoić Czarnka.

No i mamy starą lewicę, która nie wiem czy realizuje jakąkolwiek swoją politykę no i razemków, którzy całkiem sprytnie chowają swoje pokemony, ale mnie nie oszukają bo znam za dużo ludzi, którzy działają w lokalnych oddziałach i to jest tak sojowa lewica, że jako prosty chłop to ich w samych myślach przez pomyłkę misgenderuje (mimo że jestem raczej tolerancyjny i znam, toleruje, lubię ludzi od każdej literki lgbt).

No i byt przedwieczno-odwieczny czyli PSL, na który głosuje PSL i ich rodzina (czyli zawsze nad progiem xD).

Wszystko to tylko straszenie tymi drugimi, a żadna partia nie robi porządku ze swoimi gniadami.

Smutałke
#gownowpis
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plasq: nie nie jest. U nas nie ma zadnej kultury dyskusji tylko darcie ryja i gra na emocjach. Nie da sie normalnie porozmawiać o Ukrainie ze robia nas w c---a na poziomie militarno-gospodarczym tylko "Wołyń wołyń wołyń" zamiast zacząć ich rozgrywać tak jak oni nas. Do Ukraińców nic nie mam, dobrze ze tu są i dymają na nasze emerytury ale juz jasne jest ze ukraiński rząd gra na siebie -
  • Odpowiedz
@plasq: wyglada jak typowy kraj post-sowiecki. Społeczeństwo, ktore nie dorosło do samodzielnego rządzenia, w ciągu kilkunastu lat jest w stanie totalnie zdegradować swój kraj z powrotem do poziomu ruskiej republiki, podobnie zresztą jak kraje muzulmanskie. PiS rozpoczął ten proces w 2015, dzisiaj mamy tego konsekwencje I przeciąganie się w populizmie i s----------u. Koniec blisko.
  • Odpowiedz