Wpis z mikrobloga

Czyli Zełeński w ciągu tylko jednego miesiąca:

- doszczętnie zniszczył przyjazne relacje z jednym z najważniejszych sojuszników
- wywalił na zbity pysk najbardziej utalentowanego ministra odpowiedzialnego za ujawnienie gigantycznej korupcji w wojsku oraz skuteczną walkę dronową z Rosją

Geniusz, nie ma co. Ciekawe czy Ukraińcy dalej będą mieli klapki na oczach?

Bo jak w ostatnim czasie z nimi rozmawiałem i nawet stwierdzałem, że Zełeński jest mężem stanu (bo w kluczowym momencie historii Ukrainy zachował się jak mąż stanu), ale z drugiej strony politykiem jest po prostu fatalnym...

...to po takim stwierdzeniu wyłapywałem bana albo nasłuchałem się obelg jaką to ruską onucą jestem.

Niech wypierają rzeczywistość dalej. Ciekawe jak daleko na tym zajdą.

#ukraina
waro - Czyli Zełeński w ciągu tylko jednego miesiąca:

- doszczętnie zniszczył przyja...

źródło: z32915439AMP,Prezydent-Ukrainy-Wolodymyr-Zelenski

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waro: Od kiedy Polska jest największym sojusznikiem Ukrainy? Ludzie, proszę was. Jesteśmy biedni, daliśmy mało, mają nas w dupie. To, że przyjęliśmy Ukraińców to też nie jest na rękę rządowi Ukrainy, ale trzeba pamiętać, że cele obywateli i państwa nie zawsze są tożsame.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam:

UA nie liczy się z PL bo właściwie nie musi- bo są więksi sojusznic

Tu mogę się zgodzić że wychodzą z takiego założenia - ale jeśli chodzi o akcesję do UE to się mocno mogą zdziwić. Plus jeśli chodzi o inne sprawy to idiotycznie oczywiście robią bo jak mówię my i Kraje bałtyckie mamy największe parcie na ukaranie Rosji. Niemcy i Francja pierwsze będą mówić o gestach dobrej woli
  • Odpowiedz
@waro: patrzac na wojenne lata prezydentury to radzi sobie wrecz doskonale. Efekty widac - kacapskie kiblokrady sa wybijane na Ukrainie, a i w samej Kacapii traca raifnerie, fabryki a teraz tez statki towarowe.

Od 2022 Zelenski podejmowal juz wiele decyzji personalnych, tak w polityce jak armii. I prawie za kazdym razem byly krytykowane przez spore srodowiska ukrainske oraz europejskie. Takie uroki wladzy.
  • Odpowiedz
Smutne tylko ze usmiechniete trolle dorabiaja do takich faktow notke ze to prawacka propaganda albo ruska dezinformacja. Karzeł Dejleński popalil mosty i dzis w wyborach ukry by drugi raz niego nie postawiły
  • Odpowiedz
@waro: zaraz ci tu robertkk grzesioki i inne banderowcy wyjaśnia dokładnie dlaczego nie masz racji i to święta Ukraina jest najbardziej poszkodowana i to nasza wina
  • Odpowiedz
@waro: na słuchasz się że masz znikome pojęcie o tym co myślą o swoim prezydencie Ukraińcy, niemniej widzę że śmiało się wypowiadasz toteż ciekawi mnie dlaczego to robisz? Twórz swoją rzeczywistość dalej, ciekawe jak daleko na tym zajedziesz.
Jako że mieszkam we Wrocławiu a tu wiadomo tylko Ukraińcy i garstka Polaków ( podobno Wrocław to już ukraińskie miasto wg. geniuszy geopolityki spod znaku Wielkiej Polski ratowanej poprzez prześladowania dzieci) to
  • Odpowiedz
@waro: chciał się dogadać z naszym kibolem ale jego wszystkie próby porozumienia zostały odrzucone, to co niby innego miał zrobić? a do wszystkich płaczków przekładających konflikty historyczne nad teraźniejsze interesy - ogarnijcie 4 litery, bo działacie zgodnie z kremlowską propagandą. Niemcy dokonały o wiele większych zbrodni na polskim narodzie, a jednak potrafimy z nimi współpracować i nie kłócimy się o historię
  • Odpowiedz
@waro: Ukraińcy poczuli się tak pewnie, że zaczęli ewidentnie grać na nasze osłabienie w regionie. Albo jest to ich własna strategia, albo dogadali się z kimś większym komu na rękę jest przyłączenie do Unii kolejnej montowni z tanią siłą roboczą. Polacy jak zwykle z ręką w nocniku i z niedowierzaniem patrzą jak ktoś, kogo traktowaliśmy jak przyjaciela (xD) rozgrywa nas jak dzieci. Wszak przecież wiadomo, że stosunki międzynarodowe są oparte
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 4
chciał się dogadać z naszym kibolem ale jego wszystkie próby porozumienia zostały odrzucone, to co niby innego miał zrobić?

@BasedMan: przecież to jest kompletna bzdura.

Zaczynając od
  • Odpowiedz
@waro: Duda nigdy takiej umowy nie zawarł. Stanowczo temu zaprzeczył. Motyka o tym napisał powołując się na spekulacje z ukraińskiego internetu(POTĘŻNE ŹRÓDŁO). I cały Twój wywod w poszedł sie jeb@#. Dlaczego kłamiesz?
Drugie pytanie dlaczego Batyrowi wcześniej UPA nie przeszkadzała? Nawet są filmy na których mówi że każdy ma prawo do swojej historii. Czyżby byl jeb@#@m hipokrytą, czy jak zawsze jeśli chodzi po prawakow tutaj mamy "szczegolny przypadek" i "wyjątkową
  • Odpowiedz
@waro: Zeleńskiego krytykują dziś już w zasadzie wszyscy od prawa do lewa. Różnica jest w wyciąganych wnioskach, np. czy uważasz, że z powodu błędów Zeleńskiego powinniśmy blokować pomoc wojskową dla Ukrainy, albo gnębić Ukraińców w Polsce.
  • Odpowiedz
@czuczer: a dlaczego mielibyśmy ukrainy nie mieć w dupie. Polska polityka jawi się jako ta sprawiedliwa i szlachetna pomimo że ukry swoim zwyczajem stają na to co dobitnie pokazują wydarzenia ostatnich miesięcy. Gdybyśmy mieli sensownych polityków to staraliby się coś ugrać dla kraju, a nie udawać bogatego kraju, rozdającego swoje zasoby na prawo i lewo.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
Duda nigdy takiej umowy nie zawarł. Stanowczo temu zaprzeczył. Motyka o tym napisał powołując się na spekulacje z ukraińskiego internetu(POTĘŻNE ŹRÓDŁO). I cały Twój wywod w poszedł sie jeb@#. Dlaczego kłamiesz?

@tutjeszyn: o proszę, to nagle Duda jest wiarygodniejszym źródłem od profesora Motyki? No proszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza
  • Odpowiedz
@waro: Z jego perspektywy i Ukraińców wygląda to zupełnie inaczej. Np. że noe daje sobą pomiatać i twardą ręką trzyma rząd... tak mi się wydaje. Napewno nas mają w p-----e głęboko. No trudno.
  • Odpowiedz
- Duda zawarł z Zełeńskim umowę, aby nie poruszać podczas wojny tematu UPA na szczeblu państwowym

- to Zełeński złamał tą umowę

- Nawrocki proponował Ukrainie szereg propozycji kompromisowych

- było m.in. dopisanie do "bohaterowie UPA" sformułowania "przeciw sowietom"

- wszystkie te propozycje zostały odrzucone

- no to w końcu Zełeński się doigrał
  • Odpowiedz