Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paczelok: Ludzie trzymają te guwnogospodarki w postaci kawałka pola, rozpadającej się obory, paru kur i świń i sprzętów pamiętajacych habemus papam '78 zamiast to sprzedać fpisdu i mieć spokój na stare lata. Jeszcze rozumiem jak dzieci chcą i mają pomysł by się tym zająć i doprowadzić do ładu, ale takie zmuszanie do zostawania na wsi bo pradziadek tu robił i dziadek tu robił i łojciec tu robił więc ty też
  • Odpowiedz
@paczelok: taki sam los coreczek, jedną kochają reszte wykorzystują ile się da robiąc wyrzuty, że jak tak można starych ludzi samych zostawić. Bo przecież obowiązkiem kobiety jest zadbanie o rodziców. Starzy co w zyciu nie dbali o zdrowie na starosc najbardziej roszczeniowi są.
  • Odpowiedz
  • 12
@silnikAtrakcyjny

Ja rodziców namawiam by sprzedali to póki jeszcze ktoś to kupi i kupili mieszkanie w mieście plus działkę jakąś bo nikt tego nie będzie utrzymywał a do roboty i tak jeżdżą po kilkanaście km codziennie.
  • Odpowiedz
@paczelok: Jezu jakie urojenia nie wierzę że ktoś ma takich starych a nawet jeśli to tym bardziej powinien sam od nich uciekać no ale po co skoro można siedzieć na przegrywa xd
  • Odpowiedz
@Sebastix: kto powiedzial ze rodzice mu przepisali za zycia? ( ͡° ͜ʖ ͡°) sprzedac bedzie mogl jak odziedziczy w wieku 45 lat z zakolami, swietny wiek na szukanie partnerki i zakladanie rodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°) do tego nie zapominaj ze jak rodzice odejda to nagle siostrzyczce sie przypomni o majatku i bedzie chciala swoja czesc albo chociaz zachowek ( ͡°
  • Odpowiedz
@paczelok: Mem zbyt prawdziwy żeby mnie śmieszył.
Mieszkałem na wsi z rodzicami, miałem 22 lata, partnerkę i nadzieje na rodzinę i szczęśliwą przyszłość.
Zwolniło się mieszkanie w centrum dużego miasta po dziadkach, więc rodzice wysłali tam moją siostrę.
Opłacali jej rachunki, nie wymagali absolutnie niczego, jeździli naprawiać jak coś się zepsuło.
W ramach rewanżu siostra miała moich starych w dupie przez 10 lat i nie zauważyłem żeby zrobiła dla nich
  • Odpowiedz
@paczelok: Synek będzie pracował w kołchozie przy zjeździe z autostrady 20 km od domu a po pracy będzie pomagał w gospodarstwie które wychodzi na zero. Po to żeby nic z tego nie mieć, tylko spadek do podziału z rodzeństwem z miasta w wieku 40 paru lat.

I norniki nie gadajcie mi tutaj że może taki przykładowy syn nie był na tyle lotny żeby pójść na studia. Jak się od dziecka
  • Odpowiedz