Wpis z mikrobloga

No i po prawie 10 latach żegnam się z T-Mobile. Na jesień kończy mi się umowa na abonament numeru telefonu. Teraz w pakiecie umowa T płaciłem 29.99zł/miesiąc. Dawali 10GB Internetu w kraju, 5GB Internetu w UE, nielimitowane SMS-y i połączenia. Po kontakcie z nimi i ich działem utrzymania klienta powiedzieli, że mogą mi tą samą umowę dać za 45 ziko na miesiąc.

Posprawdzałem sobie porównywarki i przeniosłem się przed chwilą do plush. Dają 200GB internetu w kraju, 9GB w UE, reszta taka sama. Pokrycie zasięgiem takie samo jak w T-Mobile, ale chcą tylko 25 ziko na miesiąc i pierwsze 3 miesiące bez opłat.

Jakby mi T-Mobile nie podwyższyło cen, to pewnie bym został u nich, bo nie chciałoby mi się szukać, ale poczułem się oszukany, bo nowi klienci w T-Mobile mają lepiej, a staremu nawet jego warunków nie chcą zostawić.

#tmobile #plush #plus #gsm #abonament #telefony #telefon #telefonykomorkowe
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cesarz_Polski:

poczułem się oszukany, bo nowi klienci w T-Mobile mają lepiej

Tmo jakiś czas temu ujednolicił plany komórkowe do... jednego za 75zł. Więc nowi nie mają lepiej xD

200GB internetu w kraju, 9GB
  • Odpowiedz
@lelele112233: plus i tak lepiej się trzymał niż play pod względem zasięgu.
a obecnie ja nie wiem co się dzieje z tymi nadajnikami ale im dalej w przyszłość tym gorszy zasięg i większe problemy.. cofamy się w rozwoju..
Ja mieszkam w mieście 320K mieszkańców nie istnieje sieć gdzie w mieście normalnie w mieście miałbym lepszy sygnał niż -110dbm w mieszkaniu. czy to play, orange, plus, t-mobile bez znaczenia.
Dobrze że wprowadzili wifi calling.
na
  • Odpowiedz
@lelele112233: @r5678 @archi3 no i chyba wezmę orange, bo się okazało, że t-mobile na plusha się wypiął i powiedział, że numeru nie da, bo jest jeszcze powyżej 120dni do końca mojej umowy i mają się gonić.

Tak sobie liczę i w plushu koszty roczne po pierwszych free miesiącach wyjdą 25*12=300, a w tym orange jest 365. Chyba nie potrzebuję płacić więcej. Jak już was zawołałem, bo się tu
  • Odpowiedz