Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gorobei: to prawda, że raczej szybko wychodzą za mąż, ale to też nie jest reguła, bo tak jak pisałam ludzi wierzących i praktykujących jest nie dużo. Mieć takie problemy również mają,bo np. ktoś jest introwertyczny i nigdzie nie wychodzi, to mała szansa, że kogoś pozna
  • Odpowiedz
@kocia_melancholia: nawet jak 'ktoś' jest 'introwertyczny' to do 25. roku życia codziennie przez pół dnia jest wśród ludzi równych jej wiekiem. Aż nadto czasu i okazji by kogoś wybrać*

*) no chyba że celujemy w chada modela wprost z insta to wtedy rzeczywiście może być problem.

• Odpowiedz
@kocia_melancholia: Ja jestem wierzący i praktykujący(chociaż lekko zaburzony). Po 8 latach na przeznaczeni.pl, znalazłem żonę. Wcześniej 2 poważne związki i ze 3 krótkie. Tragicznie się podrywa katoliczki. Nierozerwalność małżeństwa sprawia, że zastanawiają się bez końca. Kościół podobnie jak ta kretynka z obrazka, zaleca odwlekanie decyzji ad mortem defectatum. Niektóre na forum portalu randkowego deklarowaly, że chciały by się z kimś spotykać przynajmniej 5 lat zanim zdecydują się na ślub(
  • Odpowiedz
@kocia_melancholia: Na studiach chodziłem do Duszpasterstwa Akademickiego. Tylko raz spotkałem księdza zwolennika wczesnych małżeństw (nawet jeszcze na studiach). Większość wolałaby, żeby młodzi chodzili ze sobą z 5 lat i jeszcze ze 2 narzeczeństwa. Bo jak będzie krócej to się rozwiodą (_ ) Ogólnie bardzo mało par się tam wiązało, co było dla mnie zaskoczeniem, bo teoretycznie to najlepszy czas i miejsce. Poza tym wszechobecne, wkurzające
  • Odpowiedz
@Lord-Penetrator: no ciekawe jest to, co piszesz. Ja z duszpasterstwem nie mam super wspomnień, bo to, do którego przez jakiś czas chodziłam było zdominowane przez absolwentów. Natomiast trafiłam też do innej wspólnoty i tam w ciągu kilku lat parę małżeństw się utworzyło i przynajmniej jedna dziewczyna do zakonu poszła. Najwyraźniej zależy do jakiej wspólnoty się trafi
  • Odpowiedz
@kocia_melancholia: Ja miałem wrażenie, że 90% kobiet z DA jak i przeznaczonych nie było za bardzo zainteresowanych związkiem. Na forum też dominowały takie opinie. Uważały, że im Bóg ześle w odpowiednim czasie( ͟ل͜) Ogólnie dość infantylne towarzystwo. Raz byłem na takim wyjeździe integracyjnym z portalu. Wyszła straszna lipa. Laski bawiły się w swoim gronie, a faceci w swoim. Większość poszła wcześnie spać. Ludzkość
  • Odpowiedz