Wpis z mikrobloga

Niedawno w kolejce usłyszałem rozmowę, że "prędzej zaatakuje nas Ukraina, a nie Rosja". Co ludzie mają w głowie, głosząc takie tezy? Powiedzmy,  że ich władzom kompletnie o------o i atakują Polskę. I co dalej? UE nadal robi ściepę na Ukrainę, a NATO wysyła im b--ń i pomaga satelitami i wywiadem? xD Totalny absurd, który głoszą brauniarze.

#ukraina #wojna #rosja
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Promilus: najlepsze jest to że ci ludzie nie potrzebują rzeczy takich jak fakty. Ruskie groźby, to że Ukraina chce do unii i że po cholerę miałaby nas atakować.
  • Odpowiedz
  • 199
@Grzesiok: mam gościa z dalszej rodziny, który wyłączył TV i włączył myślenie. Według niego polskie media głównego nurtu tylko kłamią. Publikuje za to linki do ruskiej agencji prasowej - tam to na bank piszą prawdę.
  • Odpowiedz
Niedawno w kolejce usłyszałem rozmowę,

@Promilus: To są głosy w twojej głowie. Przeczytałeś jakiś koment w internecie i teraz dostałeś ataku manii. Tej kolejki też nie było.
  • Odpowiedz
@Promilus: przecież ludzie którzy tak myślą żyją od wypłaty do wypłaty, nic nie planują, nie myślą nawet miesiąc do przodu, to jak mają analizować skutki ataku Ukrainy na Polskę xD
  • Odpowiedz
@Promilus: Ogólnie 100% się zgadzam i odklejnie totalne, ale też trzeba dodać, że niepotrzebnie Budanow groził Polsce nawet jeśli to była tylko gra pod wewnętrzne wpływy, a Ukraina nie planuje realnie działań przeciwko nam. Później tacy odklejeńcy mogą go cytować i nie będzie to żaden fejk. Natomiast musimy też być asertywni, bo Budanow może być przyszłym prezydentem Ukrainy i musimy ucinać takie teksty w zalążku, a nie czekać na reakcje
  • Odpowiedz
@djtartini1: Nie groził nam, jeśli twierdzisz inaczej żródło.

@yaah Rakieta p-lot była wystrzelona ze względu na russki atak na Ukrainę. Gdyby nie atak rakiety nie wzbiły by się w powietrze zgodnie z logiką odpowiedzialna za to jest tylko rossja.
  • Odpowiedz
To są głosy w twojej głowie. Przeczytałeś jakiś koment w internecie i teraz dostałeś ataku manii. Tej kolejki też nie było.

@sedno_: Tak, tak. 10% poparcia dla brauma to też urojenia pewnie.
  • Odpowiedz
@djtartini1: No i gdzie ta groźba?

Budanow zapewnił również, że Kijów nie zaakceptuje ultimatum od nikogo. - Ostatnim podmiotem, który próbował nam je postawić była Federacja Rosyjska, która, bez urazy dla Polski, jest trochę od niej silniejsza - mówił urzędnik.

Niby to? XD
  • Odpowiedz
@Promilus: Dla mnie aktualnie jedyny argument za tym żeby bronić Ukrainy to właśnie to że jeśli byliby zdobyci przez Ruskich to z miejsca zacznie się terror właśnie naszych regionów - wystarczą ataki rakietowe, dronami, podpalanie naszych miast, gospodarki i zwyczajna destabilizacja.

Ale też dlatego jestem za tym żeby po już 10 latach tej wojny w końcu jako Europa rzucić się na Ukraine czy Ukraine i Rosje i zakończyć sprawę na
  • Odpowiedz
  • 0
@Promilus: przecież ludzie którzy tak myślą żyją od wypłaty do wypłaty, nic nie planują, nie myślą nawet miesiąc do przodu, to jak mają analizować skutki ataku Ukrainy na Polskę xD

@bzyku95: zdziwiłbyś się, na imprezie rodzinnej ciotka, która ma swój dobry biznes i ukończyła wyższe studia zaczęła się naśmiewać, że mają nas za idiotów, że to niby Rosjanie chcieli wykoleić polski pociąg.

To jest myślenie życzeniowe, że to
  • Odpowiedz
@Promilus: to są ludzie którzy popierają PiS i Morawieckiego bo walczy z KPO i zielonym ładem który sam wynegocjował i podpisał. Nie wymagaj od nich myślenia.
  • Odpowiedz
Niedawno w kolejce usłyszałem rozmowę, że "prędzej zaatakuje nas Ukraina, a nie Rosja".

@Promilus: Przeciez to prawda. Tez tak twierdze. Mieszkasz pod kamieniem, czy co jest z toba nie tak?
Ukraina jawnie nam grozi, do tego robi wszystko aby podkopac Polske na arenie miedzynarodowej. Ukraina = Rosja

Czas rozczulania sie na wrogim panstwem minal. I fakt, ze jedno wrogie panstwo jest atakowane przez inne wrogie panstwo, nie sprawi magicznie ze zaczniemy
  • Odpowiedz
@bzyku95: kurde nie do końca. Mam w pracy gościa co jest właśnie taki proruski i antyukraiński. Ciągle ostrzega przed Ukrainą i zgniłym zachodem tylko, że ma na koncie miliony złotych (których de facto dorobił się na "zgniłym zachodzie"). Wspominam o tym tylko dla tego, że bycie debilem nie ma nic wspólnego z sytuacją majątkową.
  • Odpowiedz
@Promilus: mamy dwa wrogie narodowi Polskiemu kraje na wschodzie i obydwa te kraje od 4 i pół roku przestawiają swoje gospodarki na produkcję wojenną. Czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz