Aktywne Wpisy

CzekoDonut +860
źródło: 0101010101
Pobierz
PiotrFr +111
Żona wyprowadziła się w sobotę,.zaczyna się nowe życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
#wykop30plus #wykop40plus #urodziny #chwalesie
źródło: 1000040092
Pobierz

Najbardziej intryguje mnie kwestia silnika. Jeśli maja to robić na Unreal Engine 5 to zapowiada się crap jak ich ostatnie gry który powstały właśnie na tym enginie.
Już lepiej jakby Bethesda użyczyła im swojego Creation Engine który ponoć mocno zmodernizowali przy trwających pracach nad TES6. Można wiele silnikowi Bethesdy zarzucić ale jednak świetnie sprawdza się przy kreaowaniu dużych otwartych światów i jest otwarty na modowanie.
Szczerze mówiąc mogliby wykorzystać gotowe assety i mechaniki z Fallouta 4 bo ta gra się w ogóle nie zestarzała (mamy zastój technologiczny w rozwoju gier od jakichś 10 lat) co by mocno przyśpieszyło ich prace nad nową odsłoną.
Uważam że Obsidian w budowaniu czegoś od podstaw jest dużo słabszy od ludzi Todda Howarda ale mając gotowe podstawy są w stanie napisać ciekawe historie i złożyć z tego dobrę grę.
Na tym przecież polegał fenomen mitycznego New Vegasa z 2010 roku.
#fallout #gry #kiszak
źródło: MV5BZGQxMDViZTYtMzQzYi00NDFjLTlmYzYtZTBhNTJjY2ExYmNiXkEyXkFqcGc@._V1_
PobierzWiedzmaka 4 robią na UE, po prostu niech mikrosoft posypie groszem na kilku specjalistów magików od silnika, żeby pomagali tak jak pomagaja przy wiedzminie.
@Logoludy: Avowed po prostu ssało ogólnie, ale wyglądało i działało super.
Nie wiem co jest swietnegow tym ze kazda mala lokacja w falloucie czy skyrimie byla odcięta za ekranem ladowania. Z tego co pamietam nie byly to najszybsze loadingi. W szczegolnosci utknal mi w pamieci dom w skyrimie ktory mozna bylo budowac. Wchodzisz do domu pojawia sie loading potem chcesz wejsc do piwnicy w tym domu? Kolejny loading
Niech to robią na UE5 jak biali ludzie.
@Logoludy: osobiście niestety nie liczę na nic specjalnego. Masa ludzi z czasów NV już w Obsidianie nie ma, a wypuszczenie przez nich tak potężnego gniota jak Avowed i średniaków w postaci obydwu Outer Worlds'ów skutecznie mnie wyleczyły z jakichkolwiek nadziei na New Vegas 2 (czy tam inną część) na poziomie pierwszego NV.
@Logoludy: To g---o? Chłopie, już to UE5 jest o niebo lepsze od tego silnika. Ten silnik Bethesdy to się nadaje jedynie do zaorania.