Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się, że moja była co chwilę dostawała od młodych kasjerek w jakichś sklepach jakieś karteczki gdzieś dyskretnie włożone, mówiące o tym że dobrze wygląda, albo z życzeniami miłego dnia. Była nieco przygłupia społecznie i zalana, więc żadna to nie była piękność, ani charyzmatyczna postać. To są takie dziewczyńskie zabawy z lizanie się po dupkach, jak zawsze czy po prostu ze mną jest coś nie tak? Dostaliście kiedykolwiek coś takiego jako chłopy?

#rozkminy #psychologia #pytaniedoeksperta #przemyslenia #zwiazki #grubaimanlet
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rozmemlany: to brzmi jak jakieś szaleństwo- ja nawet jako kobieta takich rzeczy nie dostawałam. Więc to po prostu przypadek bardzo specyficzny dla tego konkretnego miejsca, czasu i ludzia. Moje przypuszczenia
  • Odpowiedz
  • 0
@glowaWDZ: A od swojej baby? Bo ja chyba od żadnej kobiety, nawet tych z którymi byłem, nie dostałem ani razu komplementu. Najwyżej padły podśmiechujki, że jestem zakompleksiony, gdy była sytuacja to sugerująca (ps to prawda)
  • Odpowiedz
@Rozmemlany: kobiety farmią dobre uczynki, żeby karmić swoje ego. Te religijne, dobre dziewczyny to często narcyzki, które chcą być zajebsite dla samych siebie i onanizowac się do swojej dobroci.
  • Odpowiedz
@Rozmemlany: kiedyś w kontigo jak się robiło zakupy to pani do paragonu zawsze dołączały ręcznie napisane karteczki z jakimś komplementem. Taką mieli politykę sprzedaży po prostu.

Co do mówienia miłych rzeczy i komplementów to po prostu praktykowanie zdrowej atmosfery i wdzięczności czego większość Polaków nie jest nauczona bo żyjemy w klimacie z--------u i traktowania ludzi że pewne rzeczy są psim obowiązkiem a nie czymś za co warto być wdzięcznym. Ogólnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: Piszesz mi tu z jakąś tezą sugerującą jakobym ja był wiesniakiem bez wychowania, a jest wręcz przeciwnie. Pracowałem kiedys z klientem i wiem jak sam chcialbym byc traktowany i znam realia polskiego chamstwa gdy jestem strona przeciwną. Post dotyczyl czegos innego
  • Odpowiedz