Wpis z mikrobloga

• 2
@ElGecko: Dziś z jogurtem zamiast śmietany, żeby było mniej kcal. Zamiast śmietany sojowej z Alpro, sprawdził mi się jogurt na bazie fermentowanego kokosa, naturalny, niesłodzony, który pachnie "jogurtem", a nie kokosem. O dziwo, pasuje i wcale nie czuć kokosa. Trzeba tylko uważać, bo np. te z Alpro mają dodany miąższ kokosowy i są typowo deserowe. O mało nie doszło do tragedii. xD Szukam gdzieś jogurtu roślinnego innego niż kokosowy, ale
ElGecko - @ElGecko: Dziś z jogurtem zamiast śmietany, żeby było mniej kcal. Zamiast ś...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@ElGecko: Jesteś pewny, że jogurt naturalny z alpro ma kokosa w składzie? Według składu np. tutaj, kokosa nie ma. W smaku też nie czuję i jestem prawie pewien, że jak czytałem skład na opakowaniu to też nie było tam kokosa. Inaczej bym go nie kupił ;)
Tego alpro moja druga połówka używa do zaszczepiania mleka sojowego. Powstaje z tego fajny jogurt sojowy bez żadnych dodatkowych posmaków. Polecam spróbować. Wychodzi
  • Odpowiedz
  • 2
@okim: Hm, w Kauflandzie był jakiś inny niż ten, który podesłałeś i on miał kokosa w składzie, również w formie miąższu/wiórków i, pomimo słowa "naturalny" w nazwie był mocno słodzony. :D Dzięki za poradę, na pewno wypróbuję. :)
  • Odpowiedz