Wpis z mikrobloga

Dawno nie kupowałem lampek rowerowych 'pozycyjnych'. Od lat jeździłem na jakiś pierdzikach z temu które z przodu migały na biało, z tyłu na czerwono i w sumie tyle mi starczało ;) Głównie po mieście

Niestety mój zestaw za 15 zł odmówił posłuszeństwa i szukam czegoś nowego.

Czy warto wydawać więcej pieniędzy na nie? Jeśli tak to czemu?
I co byście polecili z dobrym stosunkiem jakość - cena.

Za główne światło robi mi convoy / czołówka w lesie więc tego nie potrzebuje.

#rower #rowery #pytanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@ATAT-2: Ja bym polecił bontrager flare i ion 200, do jazdy w dzień genialne, widać z daleka w pełnym słońcu (ale to kilkanaście razy drożej). Ale mam też jakiegoś proxa z tyłu za 40 zł, też w ciągu dnia świeci jak zły. Jak się ściemnia odpalam inną lampkę, która nie wypala innym oczu.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja bym polecił bontrager flare i ion 200, do jazdy w dzień genialne, widać z daleka w pełnym słońcu (ale to kilkanaście razy drożej).

@ikov: nie no, tyle to nie ;)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Może lampka z radarem? Polecam garmin varia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od dłuższego czasu jeżdżę z Moon Cerberus. Bardzo przyzwoicie świeci i ma jeszcze bardziej przyzwoity czas pracy na baterii + płynna zmiana natężenia światła. Jest to stary model i wypuścili w między czasie nowe, być może lepsze.
Z przodu mrugał u mnie moon comet x-pro. Ale po 3 latach spuchł akumulator i w sumie
  • Odpowiedz
  • 0
@Wycu91: @zaklinacz_smieciuchuw mamy zwycięzce - 800 zł za lampkę :P

Nie no ja naprawde potrzebuje czegoś budżetowego na okazjonalne jeżdżenie. Szczerze zastanawiam się czy lmapką za 200-300 zł to nie jest ogromny przerost formy nad treścia
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Nie no wiadomo. Ja szukałem takiej na przód z odcięciem dobrym, żeby nie oślepiać ludzi na przeciwko mnie i żeby w miarę długo trzymała. Ta na tył też wydaje się spoko bo robi kolo ciebie taka plame czerwoną i cię kierowcy lepiej widzą, a oni potrafia mijać mnie w odległości 20cm xD
  • Odpowiedz
  • 1
@zaklinacz_smieciuchuw: Zastanawiałem się nad tą 1700, ale zdecydowałem się na Evo 1300. Tryb świateł długich jest mega, no i ostre odcięcie. Faktycznie, nie powinno nikogo oślepiać, ale długie mogły być bardziej rozproszone, żeby było widać bardziej dookoła.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Za czasów przedcłowych za ~30 zł kupiłem na Ali komplet Cyclami Q4 - nie są to typowe, drobne pchełki, ale za to akumulatorki są mega pojemne oraz mają tryb krótkich i długich świateł (na jednych dobrze widać Cię w dzień, na drugich nie walisz po oczach w nocy).
DwaNiedzwiedzie - @ATAT-2: Za czasów przedcłowych za ~30 zł kupiłem na Ali komplet Cy...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@ATAT-2: ja mam taką Offbonadage z Aliexpress. jest bardzo spoko ale zakładam ją jak rzeczywiście ciemno się robi bo na codzień i lekki wieczór to zwykła zresztą napędzana z dynamo wystarczy.
  • Odpowiedz