Wpis z mikrobloga

@scorp_gfx: @scorp_gfx To już dość stary trik stosowany przez niektórych agentów nieruchomości. Gdy kończy się im umowa, obniżają cenę nawet o połowę bez zgody właściciela, aby przyciągnąć jak najwięcej klientów i podpisać z nimi umowy na oglądanie nieruchomości, które pozostają ważne przez rok lub dwa od prezentacji. Dzięki temu, jeśli w tym czasie klient kupi nieruchomość — nawet za pośrednictwem innego agenta albo bezpośrednio od właściciela — agent może
  • Odpowiedz
@scorp_gfx:

Oferty będą zbierane do 19/07/2026 Propozycje można składać, na miejscu, telefonicznie lub mailowo.

Właściciel zastrzega sobie prawo nie przyjęcia żadnej oferty, jeśli propozycje będę zbyt niskie.

Uspokajam, nie jest to licytacja.

xDD
  • Odpowiedz
ęki temu, jeśli w tym czasie klient kupi nieruchomość — nawet za pośrednictwem innego agenta albo bezpośrednio od właściciela — agent może próbować dochodzić prowizji.

@Tom3kt: Dlatego jak chodziliśmy szukać mieszkania dla teściów to umowy z agencjami podpisywałem ja :D. W razie czego jakby zakup miał się odbyć to przecież ja nie kupiłem tylko ktoś zupełnie inny . Nawet nazwiska inne :D. Ostatecznie mieszkanie kupione bezpośrednio bez pośredników.
  • Odpowiedz