Wpis z mikrobloga

#polityka #bosak #bekazkonfederacji #bekazprawakow #konfederacja #heheszki

Bardzo marna manipulacja Ksysia...
Rząd Węgier został wybrany w demokratycznych wyborach i ma za sobą mandat demokratyczny umożliwiający mu zmianę węgierskiej konstytucji, ale się to Ksysiowi nie podoba. Przecież Konfederosja postąpiła by dokładnie tak samo w Polsce, gdyby wygrała wybory z taką przewagą. A może jednak się mylę? XD
Kempes - #polityka #bosak #bekazkonfederacji #bekazprawakow #konfederacja #heheszki 
...

źródło: 1000081034

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kempes: Gdyby prezydentem był Trzaskowski, a konfedepis dostałby większość konstytucyjną to w pierwszej kolejności likwidowaliby urząd prezydenta.
  • Odpowiedz
@dqdq1: przedstawiciel matołów w sejmie. Dla mnie fenomen że z takim życiorysem doczłapał się funkcji wice marszałka a może i premierem zostanie w przyszłym rządzie.
  • Odpowiedz
A może jednak się mylę?

@Kempes: mylisz się, nikt by nie zawracał sobie głowy zmianą konstytucji żeby zmienić prezydenta, raczej by wykorzystano trybunał lub inretpretacje prawne żeby uzasadnić że został wybrany niezgodnie z prawem albo za małą przewagą (trzeba zrobić reasumpcję) i cyk czas na cs, po kij grzebać w konstytucji, to jeszcze by się zamieszki zrobiły a nie wiedomoa czy policja jest w stanie obstwaić kilka rezydencji tak samo
  • Odpowiedz
za każdym razem gdy bosak się odzywa przypomina mi się że był za głupi żeby skończyć jakiekolwiek studia.

@dqdq1: ale głosami Koalicji Obywatelskiej został wicemarszałkiem Sejmu ¯\(ツ)/¯

I nie wyleciał z funkcji nawet, gdy w trakcie powodzi 2024 oskarżył polską policję o ukrywanie zmarłych w powodzi, chcąc wywołać ogólnokrajową panikę.
  • Odpowiedz
@dqdq1:

za każdym razem gdy bosak się odzywa przypomina mi się że był za głupi żeby skończyć jakiekolwiek studia.

Ja to bym się przyjrzał jego poprzednim stopniom edukacji, bo tematy takie jak większość konstytucyjna były omawiane w podstawówce, albo liceum, które ten odpad społeczny rzekomo skończył.
  • Odpowiedz
@dqdq1: noo ci wszyscy politycy co pokończyli studia to tak wspaniale działają na rzecz obywateli, że hej. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) nie lubię wszystkich partii w sejmie, ale nie przesadzajmy - kandydować może każdy.
  • Odpowiedz
@smallboobslover tak, uważam bosaka za człowieka niewartego zaufania ktory potrafi dla politycznych korzyści, w stanie klęski żywiołowej próbować wywołać panikę. Jest niebezpieczny z czego nawet sam nie zdaje sobie sprawy bo jest na to za głupi.

Ja uważam nawet że ludzie którzy przez szereg lat nie potrafią zarobić miesięcznie minimalnej nie powinni kandydować- ten człowiek zrobi wszystko żeby dopchać się do koryta bo nic nie umie.
  • Odpowiedz
@CarrighanN jeśli nasze przygotowania spowodują że tego nie zrobi to będzie to duży sukces - bo silnego i uzbrojonego państwa rosja się boi. To nie jest nakręcanie paniki w stanie klęski żywiołowej co robił bosak pisząc o setkach ofiar powodzi. Po prostu musimy być przygotowani na ewentualnosc ataku lub rozpadu rosji co też nie będzie łatwym procesem.
  • Odpowiedz
@dqdq1: czas na zbrojenie był dawno, niestety liczba rezerwistów jaka była taka jest i nic nam po uzbrojeniu, którego nie będzie mail kto używać. Tak wiec gdzie to silne uzborojne państwo? Safe nam tylko w tym pomoże? Europa powinna stawiać na pokojowe rozwiązanie konfliktu a nie rzucanie uzbrojenia i pieniędzy Ukrainie a zwłaszcza pieniędzy, których nie kontroluje. Ludzie nie tylko w Polsce mają już dosyć wspierania Ukrainy widząc jak te
  • Odpowiedz