Wpis z mikrobloga

Nad morzem jest zajebiście, ale psiarze potrafią skutecznie odebrać całą przyjemność.

Plaża z zakazem wprowadzania psów, a kundli od groma. Jeden szczeka, drugi rzuca się do innego, właściciele oczywiście mają wszystko gdzieś. Super wypoczynek słysząc walczące że sobą kundle bo właściciele nie mogą przejść daleko od innego zwierzaka wiedząc że psu odwala.

Najlepszy był typ z wilczurem na kilkumetrowej smyczy. Pies latał przy dzieciach bawiących się w wodzie, dwie dziewczynki może z 5 lat wpadły w płacz i panikę. Nie wiedziały, czy mają uciekać głębiej w wodę która ich podtapiała przez fale czy iść dać się pogryźć psu którego właściciel szczuł na dzieci i bardzo go cieszyło zachowanie psa i strach dzieci

Jak ktoś nie potrafi ogarnąć psa i ma w dupie przepisy, to niech go nie ciągnie na plażę z zakazem. Naprawdę ciężko zrozumieć, skąd u części psiarzy przekonanie, że ich pies ma większe prawa niż inni ludzie do spokojnego wypoczynku.

I zanim ktoś napisze „mój jest łagodny” – dla przestraszonego pięciolatka nie ma to żadnego znaczenia.

Nawet w mieście kilka razy musiałem ratować dzieci przed pogryzieniem bo kundle potrafiły się rzucić na dziecko idące po chodniku, a kiedyś nawet wskoczyć do wózka dziecięcego. Pewnie wyczuł w wózku że śpiące niemowle go atakuje więc ma prawo zagryźć.

Eeeech gdyby Bałtyk nie miał dużo jodu i nie pomagał dzieciakom ze zdrowiem byłoby łatwiej olać to większe jeziorko.

#psiarze #psiapatologia #psy #polskiemorze #podludzie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KakaowyTaboret: to prawda. Byłam nad morzem w zeszłym roku i psiarzy wszędzie pełno. W każde możliwe miejsce się pchają ze swoimi kundlami dlatego w tym roku jadę za granicę. Ludzie piszą, że nie ma kundli na plażach i jest kultura.
  • Odpowiedz
Ludzie piszą, że nie ma kundli na plażach i jest kultura.

@WielkiNos: uważaj w Hiszpanii, bo tam już są nawet plaże oznaczone jako "dog friendly" czy tam "pet friendly" i praktycznie większość ludzi jest z pchlarzami.

Sporo knajp i barów też jest dog friendly.

Najlepiej jak siedzieliśmy w jakiejś burgerowni i przyszła babeczka dosłownie z całym stadem na smyczach na jedzenie xD i tak sobie siedziała z tym zestawem wokół
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret:

Najlepszy był typ z wilczurem na kilkumetrowej smyczy. Pies latał przy dzieciach bawiących się w wodzie, dwie dziewczynki może z 5 lat wpadły w płacz i panikę. Nie wiedziały, czy mają uciekać głębiej w wodę która ich podtapiała przez fale czy iść dać się pogryźć psu którego właściciel szczuł na dzieci i bardzo go cieszyło zachowanie psa i strach dzieci
yahoomlody - @KakaowyTaboret: 
Najlepszy był typ z wilczurem na kilkumetrowej smyczy....

źródło: takbylo

Pobierz
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret: daj spokoj.
W zimie bylem z dzieciakami na gorce niedaleko na sankach, sporo ludzi, z 10 sanek jednoczesnie zjezdza i nagle w poprzek idzie psiara, pies na 10m lince biegnie i scina naraz kilkoro dzieci i pies jeszcze podbiega do jendej dziewczynki "sie przywitac". Ja go odciagam za te linke, a c--a z pyskiem, ze czemu szarpie jej psa.

Na nic tlumaczenia, ona tu zawsze chodzi i nie obchodzi
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret: bylem w tym roku nad morzem, przed sezonem, w czerwcu. Plaża prawie pusta, siedzimy już z dzieciakami że 2 godziny i widzę, że idą z kundlem, mocno pobudzonym i zaczynają się rozkładać 2m od zamku moich dzieci.
Proszę grzecznie, żeby przeszli to 20m dalej, plaża wielka, ludzi nie ma. Żaden problem.
I zaczął się typowy psi festiwal s----------a. Że nie mam kultury, że to tylko pies, że prawie nie
  • Odpowiedz
  • 5
@KakaowyTaboret: Polecam saperkę. Jak staniesz z porządną saperka obok dzieciaka to nagle psiarze obchodzą cię szerokim łukiem. Kupiłem saperkę żeby kopać na plaży a okazało się za też ten dodatkowy feature.
  • Odpowiedz
@codziennaKasia k---a, koleś który chodzi ze sprzętem do obrony przed psami, mówi o psychiatryku. DX. Statystycznie jest większe prawdopodobieństwo, że zostaniesz pobity przez człowieka lub przejechany przez auto. Psychiatryk Ci się należy oraz dostęp do świeżego kebaba, wszystko w celu poprawy zdrowia psychicznego.
  • Odpowiedz