Wpis z mikrobloga

I to co się dzieje teraz z tymi lekarzynami jest właśnie dowodem postępu cywilizacyjnego w kraju że obywatele mając świadomość swoich praw i tego jak powinno wyglądać nowoczesne państwo nie pozwalają po prostu na to żeby powstawały kasty czy nawet nie tyle powstawały co funkcjonowały dalej kasty które będą w sposób ordynarny okradały resztę społeczeństwa szantażując je w prymitywny sposób, jak w jakimś białoruskim kołchozie z batem nad głową
#lekarz100k #lekarz #afera #polska #konowalposting
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aa-aa: xD Pogadamy jak cokolwiek z tego wyniknie, na razie to są tylko obrazki, memy i oburzenie, a nie wiem czy konowały chociaż wyraziły jakąkolwiek skruchę, nie mówiąc już o zaprzestaniu procederu.
  • Odpowiedz
@aa-aa parę górnolotnych zdań wymyśliłeś a po pierwsze to tak naprawdę obywatele w tej sprawie g---o mogą a po drugie coś się zmieniło? Ano nic.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
Nic nie wyraziły, żadna skrucha to nic nie da wczoraj tu jakiś jeden widziałem pisał że oni młodzi lekarze dostali depresji przez nagonkę, co za bezczel myślał że se to przeczekają parę dni i plebs ucichnie, tu nie ma co wyczekiwać ani słuchać fałszywych skruch trzeba sytuację wyjaśnić i dojechać bo zeżrą cały NFZ cały budżet i nie będziemy mieli się jak leczyć będziemy zdychać pod płotem jak w USA trzeba ich
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@sberatel:
Mogą mogą cisnąć polityków ktoś zwietrzy na pewno już zwietrzył możliwość do zbicia kapitału politycznego na tym więc trzeba coś zrobić do wyborów i to coś sensownego i wiarygodnego tak długo jak ludzie na dole będą cisnąć temat tak długo pod dupami polityków będzie się paliło a oni sobie na to nie mogą pozwolić bo chcą być przy korycie a w hierarchii dostępu do koryta są nad lekarzami, to
  • Odpowiedz
@vVXVv: @liz_mi_piety widzę, że Panowie pomijają ważną kwestię. Proceder nie nosi znamiona czynu zabronionego, więc czemu mają za to odpowiadać? Jeśli mówimy o wyprowadzaniu z budżetu państwa pieniędzy, to jeśli dobrze rozumiem, PiS wprowadził przepisy, dzięki którym mechanizm z jakiego korzystają lekarze jest jak najbardziej legalny, a prawo nie działa wstecz, więc jeśli przepisy się zmienią, to nadal nie można ich karać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@sberatel:
Za rok są wybory oni mogą grać na przeczekanie jeśli to rzeczywiście ucichnie a jeśli ucichnie no to widać nie zasługujemy na nic innego to bardzo proste.
Jest możliwość dojechać tę mafię i ukrócić te patologiczne a jednocześnie prymitywne mechanizmy, za miesiąc dwa znowu będą informacje z NFZ w tym roku nie ma pieniędzy na procedury teraz już wiadomo dlaczego
Jak ma mieć jak są szpitale które funkcjonują tylko
  • Odpowiedz
@aa-aa: co z tego, że jesteśmy świadomi, jak oni się zachowują jak szlachta polska setki lat temu, tylko chlać i balować i r----------ć pieniądze kosztem niewolników, przez ostatnie 30 lat nie było tak tego widać, a teraz wręcz nam się śmieją w twarz. I co z tym robimy? Tylko sobie gadamy między sobą jak jest beznadziejnie
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@paluszki_rybne:
Chodzi o to żeby było jak najgłośniej o tym i żeby ludzie właśnie grzali temat bo to się przekłada na możliwości wyborcze dla polityków rozumiesz oni mogą z tym coś zrobić a jeśli to przycichnie jakiegoś kacprzyka się odpali tymczasowo oczywiście kogoś gdzieś się przeniesie minie miesiąc i temat ucichnie a słupki będą takie jak trzeba to wtedy będzie dowód przegranej społeczeństwa, tak długo jak się temat grzeje tak
  • Odpowiedz
@liz_mi_piety: ale to nie ma znaczenia czy to jest legalne, moralne, czy jakiekolwiek dla mnie osobiście, tylko jak to jest postrzegane z punktu widzenia prawa. Proste fakty.
Taki przykład z życia, żebyś pojął o co mi chodzi: ktoś może uważać za moralnie słuszne pobicie kibica innej drużyny, a jedna prawo tego zabrania, prawda?
  • Odpowiedz